Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

 Grönland

Rundresor

2018 - Den stora rundresan, 14 dagar (1120)

Den stora rundresan med guide är en kontrasternas resa. Vandring i stillhet och i orörd natur. Besök i små byar, jaktsamhällen och upplevelse av modernt stadsliv. Gröna fjäll och isberg. Blommor och kalla glaciärer.
Läs mer »

2018 - Kultur och isberg, Nuuk och Ilulissat,
8 dagar (1141)

Vi kombinerar Grönlands huvudstad Nuuk och den unika kultur som finns där med Ilulissats fantastiska miljö av isberg vid den stora isfjorden. Du besöker två spännande städer och bor bekvämt och har under hela resan tillgång till reseledare.
Läs mer »

2018 - Ilulissat med Ice Camp Eqi och Diskoön, 12 dagar (1142)
Ice Camp Eqi ligger fantastiskt vackert placerat med utsikt över den kalvande glaciären. Här bjuder vi på riktigt mysiga stugor med god standard i den grönländska vildmarken och god mat därtill. Det vackra området inbjuder till härliga vandringsturer och utsikten från din altan kommer att mejsla sig fast i ditt minne! Vi besöker också Qeqertarsuaq på Diskoön och den lilla byn Aasiaat. Lägg därtill vistelsen i Ilulissat, isbergens stad och Kangerlussuaq med sin närhet till inlandsisen och du har ett fulländat arktiskt äventyr.
Läs mer »
2018 - Ilulissat - isbergens stad + Kangerlussuaq, (sommar) 8 dagar (1111)

Kontrasterna på Grönland kommer verkligen till sin rätt på sommarmånaderna. Isberg som skiftar från kritvitt till turkos inramas av berg i brunt och grönt. I dalarna ligger mattor av prästkragar och nationalblomman niviarsiaqs (praktmjölke på svenska) lila färg. På den här resan vistas vi i två orter. Först besöker vi inlandsbygden Kangerlussuaq där vi har möjlighet att komma upp på den väldiga inlandsisen. Nästa anhalt är Ilulissat, isbergens stad, Grönlands tredje största stad med nästan 5000 invånare och lika många hundar som ligger vid den stora isfjorden med sina gigantiska isberg.
Läs mer »

2018 - Gömda pärlor i Diskobukten, 10 dagar (1162)

Ny tur för 2018! Den här turen tar dig till de största attraktionerna på Grönland men även utanför allfartsvägarna. Är du en aktiv och nyfiken resenär så är det här en resa för dig! Du får naturupplevelser så du knappt tror att det är sant. Vi tar oss mha båt, vandring och ATV till områden som inte många besöker. Vi ger oss även upp och gör en glaciärvandring.
Läs mer »

2018 - Sommartur på egen hand i Kangerlussuaq, Sisimiut och Ilulissat,
10 eller 11 dagar (1101)

Polarsommaren är kort och hektisk och otroligt livsbejakande. Den lockar både till fysisk ansträngning och ren avslappning. Det finns plats för båda delarna och mer på denna tio eller 11 dagar långa resa som går till tre sinsemellan mycket olika platser på västkusten.
Läs mer »

2018 - Lätt vandring i Sydgrönland, 8 dagar (4030)

Under en vecka så vandrar ni och kommer nära det dagliga livet i Sydgrönland. På resan besöker du isolerade fårgårdar och besöker två städer. Det finns många olika möjligheter till vandring i det gröna frodiga landskapet, vid isfyllda fjordar. Vi tar hand om ert bagage så ni bara behöver en lätt packning med er under vandringarna.
Läs mer »

upp  

Kryssningar

2018 - Alla turer till Grönland med Plancius

Här hittar ni alla turer till Grönland med M/S Plancius.
Läs mer »

2018 - Alla turer med Sea Spirit i Arktis

Här hittar ni alla expeditioner med M/S Sea Spirit på Grönland.
Läs mer »

2018 - M/S Spitsbergens alla expeditioner i Arktis

På denna sida finns alla kryssningsexpeditioner med M/S Spitsbergen i Arktis.

M/S Spitsbergen gör under sommaren 2018 främst turer runt Svalbard. Men i början av säsongen så inkluderas även delar av Norge i expeditionerna och i slutet finns en på Östgrönland.

Ni kan också uppleva den ursprungliga "Sportruten" mellan Norge och Svalbard som var den rutt som Hurtigruten startade med.

M/S Spitsbergen gör på vinterhalvåret de klassiska turerna längs Norges kust.
Läs mer »

2018 - M/S Frams alla expeditioner i Arktis

På denna sida finns alla kryssningsexpeditioner med M/S Fram i Arktis.

M/S Fram gör turer i  Grönland (där hon kommer hela vägen upp till Thule) samt längs ostkusten på Kanada (Newfoundland, Baffinön och Labrador) och delar av Nordvästpassagen.
Läs mer »

upp  

Aktivitetsresor med guide

2018 - Paddla bland valar och isberg på Grönland, 8 dagar (4230)
Aasiaat ligger vid mynningen till Diskobukten på Grönlands västkust en bit norr om polcirkeln. Även om vi inte har någon garanti att vi kommer att få syn på val så trivs valarna alldeles utmärkt här. Vanligast är vikval och knölval men även grönlandsval, sillval och späckhuggare finns i området.
Läs mer »
2018 - Den stora grönlandspaddlingen i Upernavik, 16 dagar (4018)
I den grönländska vildmarken, långt upp i norr, 60 mil norr om polcirkeln, ligger den lilla byn Upernavik. Området är perfekt för paddling. Det finns en skärgård med över 100 öar och vädret är stabilt med svaga vindar och låga vågor. Tio små bygder ligger utspridda i området och här finns den stora aktiva Upernavik isfjord. Så följ med på ett riktigt arktiskt äventyr där vi utforskar detta avlägsna fantastiska område, förunnat ett fåtal!

Det här är expedition i sin rätta betydelse. Vi ger oss iväg på upptäcktsfärder där vi besöker olika bygder i området kring nord om Upernavik. Till middag kanske vi äter nyfångad fisk eller musslor direkt från stranden. Vi paddlar in i isfjorden och sicksackar oss fram bland isbergen. Kanske träffar vi på val eller säl under vår färd.
Läs mer »
2018 - Kajak- och vandringsresa på Sydgrönland, 8 dagar (2052)
Den perfekta kombinationen i Sydgrönland. 8 dagar på södra delen av världens största ö. Vi kombinerar vandring med kajakpaddling och kan på bästa sätt njuta av den storslagna naturen. Vi omges av isberg, glaciärer, berg och tundra.
Läs mer »
2018 - Den långa kajak- och vandringsresan på Sydgrönland, 15 dagar (2050)
Följ med på den här prisbelönta resan till Sydgrönland. Nominerad till bästa produkt på Vildmarksmässan.
Vi tar oss 160 km bland isberg och glaciärer i denna kombinerade kajak- och vandringstur.
Läs mer »
2018 - Äventyr i Sydgrönland, 8 dagar (2054)
På den här turen rör vi oss i det vackra Sydgrönland; ett område fullt med historia och fantastisk natur. Vi tar oss runt med gummibåt och gör vandringar från våra lägerplatser. Vi tar oss, med stegjärn upp på inlandsisen där en kunnig guide leder oss. Följ med oss på en fullspäckad tur till det arktiska paradiset!
Läs mer »
2018 - Det stora äventyret i Sydgrönland,
15 dagar (2053)
Probably the most complete journey you can do in South Greenland including the best treks in the tundra, an unforgettable excursion on Greenland’s ice sheet, and the biggest and most beautiful mountains and granite walls in Greenland - Ketil and Ulamertorssuaq, in Tasermiut fjord, which are considered one of the ten wonders of the whole Arctic.
Läs mer »

upp  

Vinterresor

2018 - Med hundsläde i Östgrönland, 8 dagar (4521)

Ny tur för 2018! Följ med på en vildmarkstur utöver det vanliga när vi med hundslädar ger oss ut i Grönlands vilda natur. Östgrönland är en av Grönlands mer okända hörn och på denna tur färdas ni över glaciärer, frusna sjöar och fjordar kantade av isberg och magnifika berg.
Läs mer »

upp  

Ridresor

2018 - Ridresa på Södra Grönland, 8 dagar (4014)

Upplev en riktigt unik ridresa på Grönland! På islandshästar kommer vi att göra en sex dagar lång ridtur mellan olika fårhållargårdar och uppleva den frodiga naturen i området kring Qassiarsuk i södra Grönland.
Läs mer »

upp  

 

 
 
 
   
 
 
Innehåll

Rundresor
Kryssningar
Aktivitetsresor med guide
Vinterresor
Ridresor
Information om orter och utflykter

Direktlänkar till utflykter
Air Zafari (Ilulissat, Kangerlussuaq, Kulusuk)
Eqi
Ilulissat
Kangerlussuaq