Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

 Grönland

Rundresor

2017 - Den stora rundresan, 14 dagar (1120)

Den stora rundresan med guide är en kontrasternas resa. Vandring i stillhet och i orörd natur. Besök i små byar, jaktsamhällen och upplevelse av modernt stadsliv. Gröna fjäll och isberg. Blommor och kalla glaciärer.
Läs mer »

2017 - Kultur och isberg, Nuuk och Ilulissat,
8 dagar (1141)

Vi kombinerar Grönlands huvudstad Nuuk och den unika kultur som finns där med Ilulissats fantastiska miljö av isberg vid den stora isfjorden. Du besöker två spännande städer och bor bekvämt och har under hela resan tillgång till reseledare.
Läs mer »

2017 - Ilulissat med Ice Camp Eqi och Diskoön, 12 dagar (1142)
Ice Camp Eqi ligger fantastiskt vackert placerat med utsikt över den kalvande glaciären. Här bjuder vi på riktigt mysiga stugor med god standard i den grönländska vildmarken och god mat därtill. Det vackra området inbjuder till härliga vandringsturer och utsikten från din altan kommer att mejsla sig fast i ditt minne! Vi besöker också Qeqertarsuaq på Diskoön och den lilla byn Aasiaat. Lägg därtill vistelsen i Ilulissat, isbergens stad och Kangerlussuaq med sin närhet till inlandsisen och du har ett fulländat arktiskt äventyr.
Läs mer »
2017 - Ilulissat - isbergens stad + Kangerlussuaq, (sommar) 8 dagar (1111)

Kontrasterna på Grönland kommer verkligen till sin rätt på sommarmånaderna. Isberg som skiftar från kritvitt till turkos inramas av berg i brunt och grönt. I dalarna ligger mattor av prästkragar och nationalblomman niviarsiaqs (praktmjölke på svenska) lila färg. På den här resan vistas vi i två orter. Först besöker vi inlandsbygden Kangerlussuaq där vi har möjlighet att komma upp på den väldiga inlandsisen. Nästa anhalt är Ilulissat, isbergens stad, Grönlands tredje största stad med nästan 5000 invånare och lika många hundar som ligger vid den stora isfjorden med sina gigantiska isberg.
Läs mer »

2017 - Ilulissat - isbergens stad + Kangerlussuaq, (lyxversion) 6 dagar (1111)

Det här är en kortare och lyxigare variant av vår populära resa till Ilulissat och Kangerlussuaq (se ovan). Vi bor på lyxigare hotell, har färdledare med oss och inkluderar de viktigaste utflykterna och flera måltider.
Läs mer »

2017 - Sommartur på egen hand i Kangerlussuaq, Sisimiut och Ilulissat,
10 eller 11 dagar (1101)

Polarsommaren är kort och hektisk och otroligt livsbejakande. Den lockar både till fysisk ansträngning och ren avslappning. Det finns plats för båda delarna och mer på denna tio eller 11 dagar långa resa som går till tre sinsemellan mycket olika platser på västkusten.
Läs mer »

2017 - Rundtur i Diskobukten (ej flyg), 5 dagar (4211)

Upplev 5 olika ställen i Diskobukten under lika många dagar. Ilulissat isbergens stad, Ilimanaq en liten genuin fiskarby, Oqaatsut ett gammalt valfångstsamhälle, Ataa en övergiven by som numera är en vildmarkscamp, Eqi med glaciären som stupar rätt ner i havet. Den här resan är exklusive flyg så ni kan välja att flyga från Köpenhamn via Kangerlussuaq eller via Reykjavik, eller varför inte olika väg dit och hem!
Läs mer »

2017 - Lätt vandring i Sydgrönland, 8 dagar (4030)

Under en vecka så vandrar ni och kommer nära det dagliga livet i Sydgrönland. På resan besöker du isolerade fårgårdar och besöker två städer. Det finns många olika möjligheter till vandring i det gröna frodiga landskapet, vid isfyllda fjordar. Vi tar hand om ert bagage så ni bara behöver en lätt packning med er under vandringarna.
Läs mer »

2017 - Rundtur i Sydgrönland (ej flyg), 6 dagar (4212)

Välkommen på en rundtur i det gröna och frodiga Sydgrönland – här möter du den dramatiska naturen, människorna som lever mitt i den och den fascinerande nordbohistorien. Här går fåren på de branta fjällsidorna, här finns säl, val och blåa isberg i fjorden. Du besöker både stad och land. Du reser med flyg, med båt, går på väg och vandrar kanske också lite i terräng. Resan görs på egen hand men du möts och får all information du behöver vid ankomsten till Narsarsuaq.
Läs mer »

2017 - Diskoöns unika natur och isbergen i Ilulissat nu med Ilimanaq, 10 dagar (1162)

Den här turen tar dig till den mytomspunna Diskoön och området med den mest producerande glaciären på norra halvklotet. Diskobukten är berömd för sin skönhet, sitt soliga väder och de hundratals isbergen. Ilimanaq ligger vackert beläget vid isfjorden och lämpar sig till fina vandringar och här bor vi i nybyggda stugor med fantastisk utsikt.
Läs mer »

upp  

Kryssningar

2017 - Alla turer till Grönland med Plancius

Här hittar ni alla turer till Grönland med M/S Plancius.
Läs mer »

2017 - Alla turer med Sea Spirit på Grönland

Här hittar ni alla expeditioner med M/S Sea Spirit på Grönland.
Läs mer »

2018 - Alla turer med Sea Spirit i Arktis

Här hittar ni alla expeditioner med M/S Sea Spirit på Grönland.
Läs mer »

2017 - Samtliga expeditioner med Rembrandt van Rijn i Arktis

På denna sida hittar ni en översikt över samtliga expeditioner med Rembrandt van Rijn under 2017.

Läs mer »

2017 - M/S Spitsbergens alla expeditioner i Arktis

På denna sida finns alla kryssningsexpeditioner med M/S Spitsbergen i Arktis.

M/S Spitsbergen gör turer i de Nordatlantiska öarna, Orkney, Shetland, Färöarna, Island och Grönland (där hon kommer hela vägen upp till Thule) samt längs ostkusten på Kanada (Newfoundland, Baffinön och Labrador).
Läs mer »

2018 - M/S Frams alla expeditioner i Arktis

På denna sida finns alla kryssningsexpeditioner med M/S Fram i Arktis.

M/S Fram gör turer i  Grönland (där hon kommer hela vägen upp till Thule) samt längs ostkusten på Kanada (Newfoundland, Baffinön och Labrador) och delar av Nordvästpassagen.
Läs mer »

upp  

Aktivitetsresor med guide

2017 - Paddla bland valar och isberg på Grönland, 8 dagar (4230)
Aasiaat ligger vid mynningen till Diskobukten på Grönlands västkust en bit norr om polcirkeln. Även om vi inte har någon garanti att vi kommer att få syn på val så trivs valarna alldeles utmärkt här. Vanligast är vikval och knölval men även grönlandsval, sillval och späckhuggare finns i området.
Läs mer »
2017 - Den stora grönlandspaddlingen i Upernavik, 16 dagar (4018)
I den grönländska vildmarken, långt upp i norr, 60 mil norr om polcirkeln, ligger den lilla byn Upernavik. Området är perfekt för paddling. Det finns en skärgård med över 100 öar och vädret är stabilt med svaga vindar och låga vågor. Tio små bygder ligger utspridda i området och här finns den stora aktiva Upernavik isfjord. Så följ med på ett riktigt arktiskt äventyr där vi utforskar detta avlägsna fantastiska område, förunnat ett fåtal!

Det här är expedition i sin rätta betydelse. Vi ger oss iväg på upptäcktsfärder där vi besöker olika bygder i området kring nord om Upernavik. Till middag kanske vi äter nyfångad fisk eller musslor direkt från stranden. Vi paddlar in i isfjorden och sicksackar oss fram bland isbergen. Kanske träffar vi på val eller säl under vår färd.
Läs mer »
2017 - Kajak- och vandringsresa på Sydgrönland, 8 dagar (2052)
Den perfekta kombinationen i Sydgrönland. 8 dagar på södra delen av världens största ö. Vi kombinerar vandring med kajakpaddling och kan på bästa sätt njuta av den storslagna naturen. Vi omges av isberg, glaciärer, berg och tundra.
Läs mer »
2017 - Den långa kajak- och vandringsresan på Sydgrönland, 15 dagar (2050)
Följ med på den här prisbelönta resan till Sydgrönland. Nominerad till bästa produkt på Vildmarksmässan.
Vi tar oss 160 km bland isberg och glaciärer i denna kombinerade kajak- och vandringstur.
Läs mer »
2017 - Äventyr i Sydgrönland, 8 dagar (2054)
På den här turen rör vi oss i det vackra Sydgrönland; ett område fullt med historia och fantastisk natur. Vi tar oss runt med gummibåt och gör vandringar från våra lägerplatser. Vi tar oss, med stegjärn upp på inlandsisen där en kunnig guide leder oss. Följ med oss på en fullspäckad tur till det arktiska paradiset!
Läs mer »
2017 - Det stora äventyret i Sydgrönland,
15 dagar (2053)
Probably the most complete journey you can do in South Greenland including the best treks in the tundra, an unforgettable excursion on Greenland’s ice sheet, and the biggest and most beautiful mountains and granite walls in Greenland - Ketil and Ulamertorssuaq, in Tasermiut fjord, which are considered one of the ten wonders of the whole Arctic.
Läs mer »
2017 - Expedition på inlandsisen, 15 dagar (2055)

Den här expeditionen över inlandsisen är ett unikt tillfälle att utforska ett område där människan sällan befinner sig. En av de få områden som på världskartan fortfarande är märkt "outforskat". Grönlands inlandsis är ett enormt hav av is som täcker ca 85% av Grönlands yta. Ungefär 250 mil långt och 100 mil brett med en tjocklek på över 3 km. Följ med på ett 15 dagars äventyr utöver det vanliga! I jämförelse med en klassisk inlandsiskorsning så är den här mer varierande med berg, hav och både levande och död is.
Läs mer »

 

upp  

Vinterresor

Med hundsläde i Ilulissat, 8 dagar (1151)

Vi färdas över havsisen, vi besöker fiskeplatser där vi möter ortsbefolkningens hårdföra fiskare och får vara med när de drar upp fångsten av hellefisk. Vi tar oss upp på inlandsisen där vi färdas med en kilometer is inunder oss. Vi övernattar i tält och jaktstugor. Vi omgärdas av en fantastisk natur och till middag kanske vi tillagar en nyfångad ripa. När denna 4 dagars hundslädetur återvänder till Ilulissat så finns det där tid att utforska byn samt uppleva den magnifika isfjorden med alla enorma isberg som där trycks ut i havet.
Kontakta oss för mer info

upp  

Ridresor

2017 - Ridresa på Södra Grönland, 8 dagar (4014)

Upplev en riktigt unik ridresa på Grönland! På islandshästar kommer vi att göra en sex dagar lång ridtur mellan olika fårhållargårdar och uppleva den frodiga naturen i området kring Qassiarsuk i södra Grönland.
Läs mer »

upp  

 

 
 
 
   
 
 
Innehåll

Rundresor
Kryssningar
Aktivitetsresor med guide
Vinterresor
Ridresor
Information om orter och utflykter

Direktlänkar till utflykter
Air Zafari (Ilulissat, Kangerlussuaq, Kulusuk)
Eqi
Ilulissat
Kangerlussuaq