Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

 Norge

   

2018 - Arktisk skidåkning i Norge med M/S Nordstjernen som bas, 4 dagar

Hurtigruten är kanske mest känt för att vara ”världens vackraste sjöresa”. Med Arctic Ski & Sail tar vi upplevelsen till en helt ny nivå: ett skidäventyr med randonnée och fri utförsåkning på programmet. Med tre dagar på skidor och tre nätter med segling, tar Hurtigruten Arctic Ski & Sail med dig till de bästa skidorterna i Norge, områden som är okända för de flesta professionella offpist-åkare.
Läs mer »


2018 - Lofoten med Föreningen Norden, 4 dagar (9001)

Följ med på en gruppresa till vackra Lofoten! Vi flyger till Bodö och beskådar världens största tidvattenström innan vi stiger ombord på Hurtigruten för en färd till Stamsund. Här på Lofoten tillbringar vi de kommande dagarna med att utforska öarna, dess fascinerande natur och kulturliv. Vi bor bekvämt på traditionsenlig rorbue och gör dagsutflykter till gamla fiskebyar, vackra stränder, flertal museer och gallerier samt en kryssning på den berömda Trollfjorden. Mätta på upplevelser flyger vi hem från Evenes via Oslo tillbaka till Stockholm. Vi bjuder på medlemskapet i Föreningen Norden!
Läs mer »


2018 - M/S Spitsbergens alla expeditioner i Arktis

På denna sida finns alla kryssningsexpeditioner med M/S Spitsbergen i Arktis.

M/S Spitsbergen gör under sommaren 2018 främst turer runt Svalbard. Men i början och slutet av säsongen så inkluderas även delar av Norge i expeditionerna.

Ni kan också uppleva den ursprungliga "Sportruten" mellan Norge och Svalbard som var den rutt som Hurtigruten startade med.

M/S Spitsbergen gör på vinterhalvåret de klassiska turerna längs Norges kust.
Läs mer »


2019 - Alla turer med båten Roald Amundsen i Arktis

Här hittar du alla turer som nybyggda båten Roald Amundsen gör i Arktis.
Läs mer »


Hurtigruten

Kryssningar med Hurtigruten längs norska kusten
Alexandra hos oss är riktigt duktig på att ta fram bra priser i rätt period och på rätt båt. Det är många parametrar att ta hänsyn till: Vilken typ av båt som ska väljas. Det finns flera varianter från de äldre charmiga mindre båtarna till de större milleniumbåtarna. Båtarna från 90-talet har nyligen fräshats upp ordentligt och fått ett riktigt lyft. Vidare så gäller det att välja vilken tid på året som resan ska ske och vilken hyttkategori som passar bäst. Längs resan finns det flertal utflykter som tillval och även där är Alexandra bra på att lägga upp ett förslag och vet vilka som bör förbokas.

Hurtigrutens fartyg har trafikerat Norges kust sen slutet på 1800-talet och har alltid varit en viktig del i det dagliga livet då de transporterar livsförnödenheter till alla de bygder som ligger utmed kusten. Fartygen har med åren blivit allt modernare och bekväma men än idag så är det ett mycket viktigt transportmedel för gods och persontransporter och inte bara en kryssning i världsklass.

Det är alltid tid till att åka Hurtigruten. På våren sparkar naturen igång efter sin vinterdvala och fåglar häckar och sälkutarna simmar med sina mammor, på sommaren så har vi midnattssolen, på hösten alla de färgrika höstfärgerna och på vintern så underhåller norrskenet oss med sitt sprakande skådespel.

Man kan antingen välja att åka klassikern från Bergen till Kirkenes och tillbaka till Bergen, eller att bara åka åt ena hållet. Man kan även göra kortare delsträckor som mellan Bergen och Trondheim eller t.o.m. bara mellan några av de orter som passeras, s.k. "port-to-port".

Vill man få med en tur som går in i den vackra Geirangerfjorden som finns med på UNESCO's världsarvslista, så väljer man den nordliga resan som går i perioden juni-augusti (exakta datum kan variera från år till år). Den nordliga resan tar 7 dagar.

Det är inte bara utsikten och landskapet som gör resan till något helt unikt. Det är alla intryck — det du hör, ser och känner samt alla överraskningar som väntar efter vägen.


Havsörn tar en fisk i Trollfjorden Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor.

Längs hela rutten så finns det många spännande utflykter att följa med om. Ni kan läsa hela utbudet av utflykter i högerspalten här bredvid.

Hurtigruten har en flexibel prissättning så att priset justeras i takt med att bokningar kommer in. Priset ändras alltså beroende på hur många som bokar plats på båten och hur nära avgång det är. Med andra ord så är det dagsaktuella priser som gäller och priserna går snabbare upp på de mest populära avgångarna.

Några ord från våra resenärer
Hej Alexandra!
Resan med Hurtigruten som du ordnade åt oss blev alltigenom lyckad. T.o.m. vädret var fint hela tiden.
Vår idé att ta en extra dag i Kirkenes var ett lyckokast, för oss som inte varit norr om Trondheim tidigare var det fint att i lugn och ro strosa runt på stan och ta in natur och klimat långt där uppe i norr.
Trollfjorden var också ett lyckat val, lagom stor och med en trevlig, nästan familjär stämning ombord.
Vi passade på att gå iland så ofta tillfälle gavs, nu vet vi hur Tromsös gator ser ut kring midnatt.
Tack ännu en gång för hjälpen, vi får se hur det blir med Svalbard så småningom!

Lille-Mor och Sören Dahlén

 

   
 

 

 Hurtigruten - Norge

Utflyktsbeskrivningar (12MB pdf)

Utflyktspriser nordgående rutt 2018 (pdf)

Utflyktspriser sydgående rutt 2018 (pdf)

 Resevillkor Hurtigruten


Båtinformation

Old Timers
MS Lofoten (däckplan)
MS Vesterålen (däckplan)

Mellanstora båtar
MS Nordnorge (däckplan)
MS Nordkapp (däckplan)
MS Nordlys (däckplan)
MS Polarlys (däckplan)
MS Kong Harald (däckplan)
MS Richard With (däckplan)
MS Spitsbergen

Milleniumbåtarna
MS Finnmarken (däckplan)
MS Midnatsol
MS Trollfjord (däckplan)