Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Ilulissat - isbergens stad + Kangerlussuaq
lyx-version, 6 dagar (1111)

Det här är en kortare och lyxigare variant av vår populära resa till Ilulissat och Kangerlussuaq. Vi bor på lyxigare hotell, har färdledare med oss och inkluderar de viktigaste utflykterna och flera måltider (bl.a. en grönländsk buffé). Kontrasterna på Grönland kommer verkligen till sin rätt på sommarmånaderna. Isberg som skiftar från kritvitt till turkos inramas av berg i brunt och grönt. I dalarna ligger mattor av prästkragar och nationalblomman niviarsiaqs (praktmjölke på svenska) lila färg. På den här resan vistas vi i två orter. Först besöker vi inlandsbygden Kangerlussuaq där vi har möjlighet att komma upp på den väldiga inlandsisen. Nästa anhalt är Ilulissat, isbergens stad, Grönlands tredje största stad med nästan 5000 invånare och lika många hundar som ligger vid den stora isfjorden med sina gigantiska isberg.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Ilulissat betyder isberg på grönländska. Det kommer inte som någon överraskning för dem som har besökt staden. Ilulissat ligger vackert beläget vid mynningen av den 50 km långa isfjorden. Kangiaglaciären fyller på fjorden med stora isberg och är den mest isbergsproducerande glaciären på norra halvklotet.

Det bor cirka 4500 människor i Ilulissat och nästan lika många slädhundar. Detta vittnar om hur viktig slädhunden fortfarande är som transportmedel, t.o.m. i en modern stad som Ilulissat. De många fiskebåtarna och trålarna vittnar också om fiskets vikt för staden.

Kangerlussuaq betyder "den långa fjorden" och längst in i den 16 mil långa fjorden ligger staden som tidigare var en amerikansk flygbas. Området är rikligt på djur och det finns över 5000 myskoxar och fina fiskevatten i området. Den mäktiga inlandsisen ligger endast en kort bilfärd bort.

Tips: Många av bilderna på denna sida kan ni klicka på och få upp en större version.

 Resedatum (1111)
  2017: 15-20 augusti (12 platser kvar)

Platstillgång uppdaterad 170306
 

 Pris (SEK) pris per person
 


Del i dubbelrum 28 900:-
Enkelrum 31 900:-

OBS! Ovanstående priser är dagsaktuella priser och kan komma att ändras. Redan bokade resor ändras dock normalt inte (se resevillkoren)
 

 Priset inkluderar
 

Båda alternativen
• Flyg Köpenhamn - Kangerlussuaq - Ilulissat t/r.
• Transfer till/från inkvartering
• 4 nätter i Ilulissat på Hotel Arctic inkl frukost
• 1 natt i Kangerlussuaq på Hotel Kangerlussuaq inkl frukost
• Tur till inlandsisen i Kangerlussuaq
• Kulturhistorisk stadsvandring i Ilulissat
• Vandringstur till gamla boplatsen Sermermiut
• Båttur till isfjorden
• Valsafari eller besök i bygd
• 3 middagar (varav en grönländsk buffé)
• 2 luncher
• 5 frukostar
• En svensk färdledare
• Alla skatter och avgifter.
 

 Priset inkluderar inte
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
(Kan dock köpas direkt här på webben)
 

Utflykter
På informationssidorna för Kangerlussuaq respektive Ilulissat kan ni läsa om vilka utflykter som vi erbjuder.

Program
Preliminära flygtider
GL 781 15AUG 11:00 Köpenhamn - Kangerlussuaq 11:40
GL 500 16AUG 08:45 Kangerlussuaq - Ilulissat 09:30
GL 501 20AUG 07:15 Ilulissat - Kangerlussuaq 08:05
GL 780 20AUG 11:40 Kangerlussuaq - Köpenhamn 20:00

Dag 1                   
Avgång med flyg från Köpenhamn till Kangerlussuaq. Inkvartering på hotellet. Vi gör en tur i terränggående fordon genom det vackra tundralandskapet kantat av fjällsjöar, glaciärer och även lite ökenlandskap. På vägen har vi stora möjligheter att få syn på myskoxe, ren, fjällräv, hare och även havsörn.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor
Vi möter den mäktiga inlandsisen på vår utflykt.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor
Vi kommer även upp på inlandsisen. Det är en mäkta känsla att komma upp den isklump som täcker 85% av hela Grönland och är uppemot 3km tjock.

Vi äter middag i Kangerlussuaq.

Dag 2
Vi flyger nu vidare till isbergens stad Ilulissat. Passa på att under den 45 minuter långa flygfärden se ut över landskapet och isfjorden när det närmar sig inflygning.

Vi checkar in på det finaste hotellet Hotel Arctic. Hotellrummen har antingen en fin utsikt över fjorden eller den livilga hamnen. som ligger med en fantastik utsikt mot isfjorden. Efter incheckning gör vi en stadsvandring där ni får lära er mer om Ilulissats, Grönlands tredje största stad, dess historia och hur det är nu och alla sevärdheter.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Det förekommer ingen camping på denna resa, men de som tältar på denna plats har en fantastisk utsikt att kliva ut till på morgonen!

Dag 3
BBåttur till Ilulissat isfjord.

En av de allra största attraktionerna på hela Grönland är utan tvivel isfjorden med glaciären Kangia där det produceras 20 miljoner ton isberg per dygn, året runt! Resultatet är de enorma isberg, som reser sig uppemot 100 meter över havsytan. På den här båtturen så kommer du att få uppleva detta fantastiska naturens skådespel på nära håll. Du kommer tillräckligt nära isbergen för att verkligen förstå hur stora de egentligen är. Det kan annars vara ganska svårt att föreställa sig deras storlek då man saknar preferenser. Denna tur är mycket populär och kommer att ge er en upplevelse som ni kommer att minnas en lång tid framöver. Glöm inte kameran!


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Att ta en båttur ut på själva Isfjorden rekommenderas också starkt, att komma nära inpå isbergen är en otrolig upplevelse.


Fiskebåt - Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Det finns även tid att upptäcka staden på egen hand. Vi rekommenderar att till exempel gå en tur nere i fiskehamnen, där det ofta är full aktivitet. Gå förbi ”brættet” – den lokala marknaden för stadens jägare och fiskare ­ där urvalet av kött och fisk hela tiden varierar. Ta en sväng till systugan, där olika produkter av skinn, päls och tyg säljs. Vissa butiker säljer traditionellt grönländskt konsthantverk av exempelvis horn och tand.

Dag 4
Idag gör vi antingen en valsafari inklusive lunch eller ett besök i någon av de mindre bygderna dit vi tar oss med båt.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Oavsett om vi gör en valsafari eller åker till en av bygderna så finns fina chanser att få syn på val den här tiden på året. Här ovan ser vi en val simmande bredvid ett isbergs isvägg.

Dag 5
Idag gör vi en vandring till Sermermiut inkl lätt lunch. Vi vandrar 4-5 timmar längs isfjorden, vidare till den gamla boplatsen Sermermiut som ligger vackert beläget med en fantastisk utsikt över isfjorden. Här har det funnits befolkning så långt bak i tiden som 4000 år och man kan än i dag se lämningar från den tidsperioden, som ruiner och inuitgravar.


En vandring längs stranden när lätt dimma ligger kring isbergen.
Avskedsmiddag senare på kvällen.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Dag 6
Avgång under dagen med flyg till Kangerlussuaq för vidare färd till Köpenhamn där vi landar på kvällen vid 20.

Resevillkor
Läs resevillkoren här »

   
 

 

Klicka för större version


Iskanten Foto: Monica Larsson

 


Isberg i dimma Foto: Monica Larsson