Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Rundtur i Diskobukten (ej flyg),
5 dagar (4211)

Upplev 5 olika ställen i Diskobukten under lika många dagar. Ilulissat isbergens stad, Ilimanaq en liten genuin fiskarby, Oqaatsut ett gammalt valfångstsamhälle, Ataa en övergiven by som numera är en vildmarkscamp, Eqi med glaciären som stupar rätt ner i havet. Den här resan är exklusive flyg så ni kan välja att flyga från Köpenhamn via Kangerlussuaq eller via Reykjavik, eller varför inte olika väg dit och hem!

Ilulissat är den lilla staden med 5000 invånare och minst lika många slädhundar. Här bor vi på hotell eller B&B några dagar när vi inte är ute på rundturen i Diskobukten.

Ilulissat betyder isberg på grönländska. Det kommer inte som någon överraskning för dem som har besökt staden. Ilulissat ligger vackert beläget vid mynningen av den 50 km långa isfjorden. Kangiaglaciären fyller på fjorden med stora isberg och är den mest isbergsproducerande glaciären på norra halvklotet.

Här kan ni se mer bilder ifrån Ilulissat

Den här turen tar oss till fem sinsemellan ganska olika ställen i Diskobukten. Här får ni uppleva stadslivet i Ilulissat med sina ca 5000 invånare och lika många hundar.

Fiskebyn Ilimanaq med sina ca 80 invånare ligger söder om Ilulissat isfjord och är en genuin liten fiskeby. Här finns en vacker liten kyrka som kan vara värt ett besök. Vi äter här lunch hos en grönländsk familj.

Den ännu mindre Oqaatsut grundades av holländska valfångare på 1800-talet. Byns danska namn Rodebay används fortfarande ganska flitigt. I byn finns en skola, handelsbod, kyrka samt restaurangen H8 där vi kommer att inta en lunch.

Ataa är en gammal övergiven by som nu gjorts om till en äventyrscamp. Här kan man låna fiskeutrustning eller ta en tur i en kajak. Campen ligger mycket vackert beläget vid fjorden och man kan göra trevliga vandringsturer i området. Här sover vi två nätter under båtturen. Det finns ingen elektricitet men det går att duscha med varmvatten mot en avgift.

Eqi, ligger vid glaciären Eqip Sermia som går rätt ner i havet. Här har vi möjlighet att med båten ta oss väldigt nära glaciären och få chansen att se när den kalvar ner is i havet. Vi hör hur mullret som låter som åska när isen bryts sönder.

Då flyget inte ingår så går den här turen att skräddarsy genom att t.ex. lägga till dagar i Ilulissat eller någon natt i Kangerlussuaq. Åker ni över Reykjavik så finns det möjligheter till olika aktiviteter där som t.ex. ett besök till Blå Lagunen.

Här kan ni se fler bilder från Eqi.

Här kan ni läsa vad andra resenärer tycker om resan.

 Resedatum (4211)
  2017: (Tillgänglighet uppdaterad 161108)
Datum i rött är fullbokade
Datum i orange har få platser kvar
Juni: 20, 27
Juli: 4, 11, 17, 26
Augusti: 3, 12, 19
 Pris (SEK) pris per person
  Pris på B&B eller hotell: 14 000:-
Enkelrumstillägg på hotell: 1425:-
(Inget enkelrumstillägg på B&B)

OBS! Alla priser är dagsaktuella priser och kan komma att ändras. Redan bokade resor ändras dock normalt inte (se resevillkoren)
 

 Priset inkluderar
 

• Båtresa till Ilulissat isfjord i kvällsljus
• Två nätter på hotell eller B&B inkl frukost i Ilulissat
• Två nätter i Ataa vildmarkscamp
• Båttur enligt program dag 2-4 med helpension (ej middag sista dagen)
• Guidad stadsvandring i Ilulissat (engelska)
• Ankomst och avresetransfer
• Alla skatter och avgifter.
 

 Priset inkluderar inte
  • Flyg
• Rese- och avbeställningsförsäkring
(Kan dock köpas direkt här på webben)
 

Max 12 deltagare, min 8 deltagare

Program
Dag 1 - Ilulissat isfjord                     
Ankomst till Ilulissat. Om ni beställt hotellvistelse så blir ni hämtade till hotellet från flygplatsen. En guide möter sen upp efter ankomst och kommer att berätta om programmet och generellt om Ilulissat och Grönland på en stadsvandring.


Den ultimata upplevelsen i Ilulissat är Isfjorden. Här produceras inte mindre än 20 miljoner ton is – per dygn! Isen kalvar under öronbedövande brak och enorma isberg föds. En enkel vandringstur går till den 4000 år gamla boplatsen Sermermiut, som ligger vid Isfjordens mynning.

På kvällen en kvällsavgång med båt till Ilulissat isfjord, en av de allra största attraktionerna på hela Grönland är utan tvivel isfjorden med glaciären Kangia där det produceras 20 miljoner ton isberg per dygn, året runt! Resultatet är de enorma isberg, som reser sig uppemot 100 meter över havsytan. På den här båtturen så kommer du att få uppleva detta fantastiska naturens skådespel på nära håll. Du kommer tillräckligt nära isbergen för att verkligen förstå hur stora de egentligen är. Övernattning i Ilulissat

Dag 2 - Ilimanaq
Direkt efter frukost avgång med båt till Ilimanaq. Efter en rundvandring i byn serveras lunch hemma hos en grönländsk familj. På eftermiddagen åker vi vidare till Ataa, en nerlagd by där vi övernattar i stugor. Middag och övernattning i Ataa.

Dag 3 - Eqi
Med båt till Eqí glaciären som ligger ca 30 km från Ataa. Inlandsisen/glaciären vid Eqi heter Eqip Sermia. Inlandsisen har en cirka fem kilometer lång, hög kant varifrån isberg kalvar ned i havet. Att befinna sig på en båt i havet framför Eqip Sermia ger goda möjligheter till att se kalvningar på nära håll. På eftermiddagen tillbaka till Ataa där det finns möjlighet att prova att paddla, fiska, vandra eller bara njuta av naturen. Middag och övernattning i Ataa.

Dag 4 - Oqaatsut
Efter frukost med båt i riktning mot Ilulissat med stopp i det gamla valfångstsamhället Oqaatsut för lunch. Tillbaka till Ilulissat på eftermiddagen och tid att utforska staden lite mera.

Dag 5 - Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemfärd.

Resevillkor
Läs resevillkoren här »

 

 

 

 

In English

Vad tycker andra om resan?


Resrutt mellan de olika ställena

Foto: Airie Sjöberg, Grönlandsresor AB
Foto: Airie Sjöberg


I Ataa finns det olika utrustning att låna som t.ex. fiske, kanadensare eller som här kajak


Casa Rossa (H9) i Ataa


Restaurangen i Ataa har en härlig utsikt över fjorden

Foto: Airie Sjöberg, Grönlandsresor AB
Isbergsmassiv Foto: Airie Sjöberg


Isberg i dimma Foto: Monica Larsson

Foto: Airie Sjöberg, Grönlandsresor AB
En nyfiken fjällräv undrar vad som är på gång
Foto: Airie Sjöberg

Foto: Airie Sjöberg, Grönlandsresor AB
Val i sikte! Foto: Airie Sjöberg


Val vid isberg
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

Foto: Airie Sjöberg, Grönlandsresor AB
Foto: Airie Sjöberg

Foto: Airie Sjöberg, Grönlandsresor AB
Foto: Airie Sjöberg

Foto: Airie Sjöberg, Grönlandsresor AB
Foto: Airie Sjöberg