Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

2017 - Svalbardsäventyr på Svalbard med M/S Sea Endurance, 9 dagar (7010)

Svalbard är en hänförande övärld med mäktiga glaciärer, vilda bergsmassiv och ett fantastiskt djurliv. Låt det bekväma expeditionsfartyg M/S Sea Endurance ta er med på en oförglömlig resa in i isbjörnens rike i midnattssolens sken.

Vi åker tidigt på säsongen när midnattssolen står högt på himlen, fågelkolonierna sjuder av liv och bergskedjorna är vackert snöglaserade. Isen har arkipelagen i ett grepp och många vackra isformationer har skapats. I denna magiska värld spanar vi efter val, valross, isbjörn och mycket, mycket mer. Målet med denna spännande expedition är att utforska den vackra ishavsarkipelagen Svalbard och att färdas genom den omgivande packisen. Svalbard är en ögrupp där det bor dubbelt så många isbjörnar och valrossar som människor! På isen runt Svalbard bor över 3 000 björnar och under denna resa hoppas vi möta några av dem. Sjöfåglar som tobisgrisslor, ismåsar och lunnefåglar är våra ständiga följeslagare under resan och vi beundrar dem från däck. Vi håller även utkik efter den vackra och sällsynta rosenmåsen. Vi färdas varsamt genom Svalbards känsliga miljö för att minimalt påverka områdets djur och natur. Vi lämnar inget efter oss och tar bara med oss fotografi er och minnesbilder hem. Detta är ekoturism när den är som bäst.

En framstående isbjörnsforskare följer med på tre av avgångarna!
Vi är stolta över att presentera Nikita Ovsyanikov, en av världens främsta isbjörnsforskare, som guide och föreläsare på vår expeditionskryssning ombord på Sea Endurance på följande tre avgångar: 17 - 25 maj, 24 maj - 1 juni, 31 maj - 8 juni, 2017.

Nikita Ovsyanikov
Nikita har tillbringat längre tid i Arktis och med isbjörnar än de flesta på vår jord. Med både en magisterexamen i biologi och en doktorsexamen i zoologi samt otaliga månaders fälterfarenhet, har han djupa insikter i livsvillkoren för rovdjur som fjällräv och isbjörn. I decennier har Nikita studerat dynamiken och beteendet hos isbjörnspopulationen på Wrangelön. Han har även besökt isbjörnspopulationer över hela Arktis, från Hudson Bay och Svalbard till Franz Josef Land och Nordpolen. Nikita är djupt engagerad i International Union for Conservation of Nature polar bear specialist group. Han har publicerat en mängd vetenskapliga artiklar och flera böcker om isbjörnar, däribland boken ”Polar Bears: Living with the White Bear”. Nikita är för närvarande biträdande vetenskaplig ledare och seniorforskare vid Wrangelöns statliga naturreservat i ryska Arktis. Nikita har i åratal varit en av de starkaste och viktigaste rösterna för skydd av isbjörnarna.

Läs mer om expeditionsskeppet som vi färdas med
M/S Sea Endurance

 Resedatum (7010)
  2017:
M/S Sea Endurance
(Max 53 passagerare)
 
17 - 25 maj    
24 maj - 1 juni    
31 maj - 8 juni    
7 - 15 juni    
     
 Pris (SEK) per person på M/S Sea Endurance:
 
 
Däck  Hyttkategori Pris SEK
3 Trippelhytt (våningssäng) 37 900:-
3 Twin (2 separata sängar) 44 900:-
3 Twin Plus (2 separata sängar) 46 900:-
3 Dubbelhytt (dubbelsäng) 46 900:-
3 / 4 Dubbelhytt Superior (stor dubbelsäng) 53 900:-
4 Redarhytt med sittgrupp (stor dubbelsäng) 58 900:-
3 Singelhytt 75 900:-

 Priset inkluderar
 

• 7 nätter ombord
• 1 natt på hotell i Longyearbyn
• Alla måltider under resan.
• En erfaren expeditionsledare och kunniga guider (både svensk- och engelsktalande) och föreläsare. Både svensk- och engelsktalande.
• Föreläsningar ombord och iland.
• Dagliga utflykter med gummibåt.
• En illustrerad dagbok över resan vid hemkomst.

 Priset inkluderar inte
  • Flyg till Longyearbyn
• Den sedvanliga dricksen till båtens besättning
• Personliga utgifter i baren
• Tillägg för enkelrum på hotellen
• Res- och avbeställningsförsäkring.

Program
OBS!
Detta är endast en generell plan och vårt program beror på väder- och isförhållanden. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition.

Dag 1: Longyearbyn
Vi anländer till Longyearbyn och checkar in på vårt hotell.

Dag 2-8: Svalbard
Vi börjar vistelsen med att utforska den högarktiska huvudorten Longyearbyen. Under eftermiddagen går vi ombord på vårt bekväma expeditionsfartyg och seglar ut ur Isfjorden. Vi befinner oss nu i en del av världen där naturens krafter råder och vi vill poängtera att vår exakta färdplan de kommande dagarna påverkas av väder och isförhållanden. Målsättningen är att varje dag göra landstigningar eller kryssningar med gummibåt. Följande är exempel på platser vi kan komma att besöka:

 

Prins Karls Forland Denna långsmala ö längs Spetsbergens västkust är täckt av en magnifik, snöklädd bergskedja. Ön är hemvist för både valrossar, polarrävar, knubbsälar och havsfåglar.

Danskøya-Virgohamna
Det var härifrån som Andrée, Frænkel och Strindberg år 1897 startade sin ödesdigra färd mot Nordpolen med ballongen Örnen. Flygfärden avslutades då de tvingades nödlanda på packisen norr om Svalbard. Här började den långa isvandring som tog dem till Vitön, där deras kvarlevor återfanns 33 år senare. I Virgohamna på Danskøya ses rester av ballonghuset och högar med de järnfilspån som männen blandade med svavelsyra för att framställa ballongens vätgas.

Fantastiska fjordar
Svalbard har mängder av fjordar. Under vår resa kommer vi att utforska några av dem, som alla hyser ett rikt djurliv. För att nämna några få: Liefdefjorden, vars namn betyder kärleksfjorden har vackert snöklädda bergstoppar i fonden. Här häckar ejder och Spetsbergsgås och ibland kan man även få syn på den ovanliga praktejdern. Längst in i fjorden ligger den spektakulära Monacoglaciären. I Krossfjorden njuter vi av den vackert skulpterade fronten på 14-juliglaciären. På klipporna vid sidan av den isblåskiftande glaciären häckar Spetsbergsgrisslor och tretåig mås. Längst in i Lilliehööksfjorden sträcker den makalöst vackra Lilliehööksglaciären ut sig över fyra kilometer. Den natursköna Raudfjorden karaktäriseras av många glaciärer och är ett favorittillhåll för säl. Klipporna och stränderna bjuder även på ett sjudande fågelliv.

Norra Spetsbergen och Hinlopen
Norr om Spetsbergen möter vi kanske packiskanten. Hit kommer inte många fartyg och vi kan njuta av den stillhet som råder i detta storslagna islandskap. I isen ökar chanserna att se isbjörn och vi spanar förstås ständigt. Har vi tur släpper isen in oss i Hinlopensundet och under goda förhållanden når vi Alkefjellet, en lodrät och spektakulär basaltklippa som utgör häckningsplats för närmare 200 000 Spetsbergsgrisslor.

Dag 9: Longyearbyn
Vi stävar tillbaka mot Longyearbyn och tidigt på morgonen lägger vi till i Longyearbyn.

Resevillkor
Läs resevillkoren här »

   
 

 

Foto: KimCrosbie


Foto: Katarina Salén


Foto: Pål Hermansen


Foto: Kim Crosby