Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
 
       

 Svalbard

Kryssningar
rad

2018 - Samtliga Svalbardsexpeditioner med
M/S Ortelius

Här har vi samlat alla turer med Ortelius som vi gör på Svalbard under året. Vissa turer skiljer sig ganska mycket från varann så det är inte bara vilket datum man vill resa som har stor betydelse.
Läs mer »
rad

2018 - Samtliga Svalbardsexpeditioner med
M/S Plancius

Här har vi samlat alla turer med Plancius som vi gör på Svalbard under året. Vissa turer skiljer sig ganska mycket från varann så det är inte bara vilket datum man vill resa som har stor betydelse.
Läs mer »
Foto: Elke Linder
rad

2018 - Samtliga expeditioner till Arktis med M/S Sea Spirit

Sea Spirit är vårt bekvämaste expeditionsfartyg med endast sviter ombord. Dess inbyggda stabilisatorer dämpar effekten av vågorna så att överfarter i utsatta områden sker så lugnt det är möjligt.
Läs mer »
rad

2018 - M/S Spitsbergens alla expeditioner i Arktis

På denna sida finns alla kryssningsexpeditioner med M/S Spitsbergen i Arktis.

M/S Spitsbergen gör under sommaren 2018 främst turer runt Svalbard. Men i början av säsongen så inkluderas även delar av Norge i expeditionerna och i slutet finns en på Östgrönland.

Ni kan också uppleva den ursprungliga "Sportruten" mellan Norge och Svalbard som var den rutt som Hurtigruten startade med.

M/S Spitsbergen gör på vinterhalvåret de klassiska turerna längs Norges kust.
Läs mer »

2018 - Alla expeditioner med M/S Sea Endurance

Svalbard, en avlägsen värld med mäktiga glaciärer, vilda bergsmassiv och rikligt djurliv, har lockat många upptäcktsresande till sig. Låt vår erfarne ishavskapten ta er med på en oförglömlig resa genom ett storslaget landskap som badar i midnattssolens strålar!
Läs mer »

rad
2018 - Spetsbergen med den
tvåmastade skonaren Noorderlicht

Följ med på ett oförglömligt äventyr med den tvåmastade skonaren Noorderlicht. På turerna i juni så har vi sol dygnet runt och på septemberturerna så har vi istället norrskenets sprakande uppvisning när solen gått ner.
Läs mer »

rad
2018 - M/S Nordstjernens korta turer på Svalbard, 6 dagar

Upplev den vilda och vackra nordvästkusten av Spetsbergen med det ärevördiga M/S Nordstjernen. Vi tar oss in i flera vackra fjordar med spetsiga berg och kalvande glaciärer och hoppas nå till Valrossarnas ö Moffen. Vi besöker ställen som Longyearbyn, den ryska gruvbyn Barentsburg, världens nordligaste by Ny-Ålesund, den vackra Magdalenafjorden m.m.
Läs mer »

Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor AB
rad
2018 - Samtliga expeditioner med Rembrandt van Rijn i Arktis

På denna sida hittar ni en översikt över samtliga expeditioner med Rembrandt van Rijn under 2017.

Läs mer »

 

Landarrangemang
rad

2018 - Äventyrsvecka på Svalbard med övernattning i Nordenskiöldsstugan (7400)

Följ med oss på ett unik äventyr till Nordenskiöldsglaciären! På den här turen kommer ni långt iväg från Longyearbyn in till Nordenskiöldstugan som ligger mitt i detta arktiska landskap. Stugan ligger framför den magnifika glaciärfronten. Utan vare sig rinnande vatten eller elektricitet så finner du Nordenskiöldstugan vara en äkta expeditionsstuga, men med bekväma moderna faciliteter. Med stugan som bas gör vi olika aktiviteter varje dag. Vi vandrar, paddlar och ger oss upp på glaciären.
Läs mer »

 

 

rad

2018 - Kombinerad kajak- och kryssningsexpedition (7002)

Detta är en unik expedition där vi kombinerar en kryssningsexpedition med att paddla kajak och vandra i Svalbards vildmark! Vi får på detta sätt fördelen med kryssningsexpeditonen att komma till platser som annars inte är möjligt och friheten med att få röra oss fritt i detta vilda landskap mha kajaker. Vi sätter upp vårt läger på olika platser varje natt. Vi rör oss i ett landskap av glaciärer och klippiga berg och vi gör strandhugg med vandringar och kanske tittar in i någon gammal övergiven jaktstuga
Läs mer »

Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor AB

 

rad

2018 - Kajakexpedition i Isfjorden (7003)

Följ med oss på en sex dagar långt paddeläventyr i den vackra Isfjorden på Svalbard. På sensommaren så går den här turen av stapeln då vi besöker flera intressanta ställen i Isfjorden på Spetsbergen. Vi ser kulturminnen från Svalbards mångfaldiga gruv- och jakthistoria och vi upplever en fantastisk natur. Vi bestämmer själva hur långt vi paddlar från dag till dag och varje dag blir en ny liten expedition.
Läs mer »

rad

2018 - Hundspannsäventyr på Svalbard, 3 dagar (7000)

Bli ett med den arktiska naturen och kör ditt eget hundspann genom vida dalar och över snötäckta glaciärer. Ett äventyr där du sover i den nya och välutrustade Spitsbergen Expedition Lodge och upplever autentisk vildmark, stillhet och ett unikt samspel med hundar som för dina tankar långt från civilisationens hektiska vardag.
Läs mer »

rad

2018 - Snöskotersafari på Spetsbergens östkust (chans få se isbjörn), 2-3 dagar (7006)

Inom loppet av två eller tre händelserika dagar bjuder denna äventyrliga snöskoterexpedition på en kompakt Svalbardsupplevelse där du får prova på känslan att få vara helt ensam ute i vildmarken i detta isbjörnsland. Vi tar oss fram över glaciärer och berg, genom smala dalgångar och över frusna fjordar ända fram till östkusten. Ett landskap i blått och vitt, en uppsprucken glaciär - det arktiska landskapet är obeskrivligt vackert!
På tredagarsexpeditionen besöker vi även den intrycksfulla spökstaden Pyramiden.

Läs mer »

rad

 
   
 
 
   
 

 

 
   
 


Landarrangemang

Utflykter(Foton: Spitsbergen Travel)