Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

 Alaska

   
Alaska är en riktigt stor stat till ytan. Till höger kan ni se en jämförelse med övriga USA. Man kan säga att USA består till 20% av Alaska. Större delen av staten är vildmark och till många områden saknas vägar. T.ex. så går det bara att nå huvudstaden Juneau med flyg eller båt. Trots detta så går det alldeles utmärkt att åka på bilsemester här och vi kan ordna bilpaket med både bil och husbil.

Icelandair har nu smidig förbindelse till Anchorage, Alaska. Man flyger från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn eventuellt Oslo och byter i Reykjavik till direktflyget till Anchorage. Totalt ca 10 timmars flygtid med ett kortare stopp i Reykjavik. Aldrig har det varit så smidigt för oss svenskar.

Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

Kontakta oss så kan vi hjälpa till med både bilpaket där vi bokar upp boende och bil eller husbil. Vi kan också ordna rundturer till olika platser både sjövägen och till land.

 


2020 Alaska med svensktalande guide och färdledare inkl 2 dagar på Island, 13 dagar (8510)

Upplev några av Alaskas vackraste och mest sevärda platser tillsammans med svensktalande guide och färdledare. Vi besöker bland annat Denali Nationalpark, Fairbanks, Seward och Kenai Fjords. Vi reser med privat buss och det berömda tåget. Vi tillbringar även två dagar på Island på väg till Alaska.
Läs mer »


2021 Utforska Alaska med tåg och båt, 9 dagar (8501)

Utforska Alaska ombord på en av Amerikas mest berömda järnvägar - The Alaska Railroad! Resan startar från Anchorage och under de nio dagarna upplever ni många av Alaskas pärlor. Ett flertal fina utflykter ingår; en 6-timmars kryssning i nationalparken Kenai Fjords, Wilderness jetboat tur från Talkeetna, dagstur med buss i Denali National Park, sightseeing i Fairbanks inklusive museibesök och en 3-timmars kryssning med hjulångare. Dessutom ingår flygresa med Alaska Airlines från Fairbanks tillbaka till Anchorage. Följ med på ett äventyr utöver det vanliga!
Läs mer »


2021 Bilpaket - Alaskas höjdpunkter, 10 dagar (8500)

Upplev några av Alaskas vackraste och mest sevärda platser med egen hyrbil. Med det här bilpaketet kommer ni bland annat till Denali National Park och Kenai Fjords.
Läs mer »


 
 Alaska jämfört med övriga USA.

Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor
Svartbjörnen kan ibland komma på besök i byn.

Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor
En riktigt bjässe! Sjölejonkungen med sitt harem.