Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 

 M/S Midnatsol

M/S Midnatsol sjösattes 2003 och har gått rutten längs norska kusten. Från säsongen 2016/2017 kommer hon att alternera med turer i Antarktis så att hon från november till mars kommer att göra turer i de Chilenska fjordarna och Antarktis, vissa turer kommer även gå till Falklandsöarna. Övriga tider på året kommer hon gå längs norska kusten.

Då Midnatsol används i Antarktis så tar hon max 500 passagerare. Trots att det är relativt många passagerare så får alla vara med i land vid alla landstigningar (om vädret inte ställer till det). Däremot så erbjuds därför inte lika många landstigningar som vid de flesta andra expeditioner men istället så kan man med Midnatsol få en högkvalitativ resa till Antarktis till ett mycket bra pris.

På turerna längs norska kusten så tar Midnatsol fler passagerare då det finns 298 hytter ombord.

Interiören är ljus med färgrik dekor. Fartyget har en stark miljöprofil och har i stor utsträckning norskt material i interiören. Det som kännetecknar fartyget är de stora, tvåvåningars panoramafönster i salongen framme vid fören. Dessa stora glasytor låter dagsljuset komma in och ger en fantastisk utsikt. Det finns 23 vackert inredda sviter ombord, några med balkong. Fartyget är utrustad med stabilisatorer som gör överfarten lite lugnare.

 

 
 

Däckplan