Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

 s/s Rembrandt van Rijn


Klicka för större bild

S/S Rembrandt van Rijn byggdes för silltransport i början av 1900-talet. Hon byggdes om i Holland 1994 till en tremastad skonare klassificerad att ta passagerare. Därefter seglade hon på Svalbard mellan 1994 - 1996 och i Galapagos mellan 1998 - 2001. Fartyget har sen dess genomgått omfattande ombyggningar och renovering fram till 2011. Kommunikations- och navigationssystemen har helt bytts ut för att uppfylla SOLAS krav.

Rembrandt van Rijn är 56 meter lång, 7 meter bred och har ett djupgående på 2,5 meter. Maxfart med motor är 9 knop. Ombord finns en erfaren besättning bestående av 7 personer samt 2 expeditionsledare och en kock. När båten går under segel så är det uppskattat att passagerarna hjälper till men det är helt frivilligt. Detta inkluderar också att gå vakt under nattseglingar.

Fartyget tar max 34 passagerare i 17 hytter:
1 utsides dubbelhytt med koöga och delad dusch/WC
6 insides dubbelhytter med privat dusch/WC
10 utsides dubbelhytter med koöga och privat dusch/WC

Klicka här för att se en däckplan över båten.

Fartyget är väl anpassad för expeditioner runt små öar och erbjuder fina utsiktsplatser på sitt stora öppna däck, även när hon går med segel. De två zodiaks möjliggör landstigningar och utforskning av område som annars inte är möjligt att nå.

Rembrandt van Rijn har ingen isklass men när hon byggdes om så har kölen förstärkts vilket gör henne lämpad att segla i det grönländska farvattnen.

Klädseln ombord är informell. Se till att ha bekväma kläder för de olika aktiviteterna. Lager-på-lager med material som andas och vind- och vattensäkert ytterst. Tänk på att däcket kan vara halt så ha med er skor med halkfria sulor (inga dubbar!). Var beredd att snabbt bege er ut på däck när det annonseras ut "VAL!" i högtalarna.

Varje dag så gör vi utflykter till lands och till sjöss med zodiaks om väder och isförhållanden tillåter. Utflykterna varierar från 3 till 6 timmar beroende på omständigheterna (väder, önskemål från passagerare etc) och programmet kan komma att justeras av olika skäl.

På utflykterna vandrar vi i terräng som bitvis kan vara ganska svår att vandra. För att få ut det mest möjliga av utflykterna så behöver ni vara gått gående och ha kondition att vandra i flera timmar i denna natur. Självklart så är ni välkomna att stanna ombord båten om ni inte önska följa med på utflykterna. Ni måste dock klara av att ta er upp och ner i båten nerför en brant stege från båtens reling till zodiak i vattennivå. Vi befinner oss ofta långt från civilisation och därför kan ni inte följa med om ni har en livsfarlig sjukdom eller kräver daglig läkarvård.

Elektriciteten ombord är 220V och det fungerar normalt med våra svenska kontakter.


 


 


 


 

 

 

 
 
 
Tillbaka till resan

Alla turer med Rembrand van Rijn till Arktis 2019

Alla turer med Rembrand van Rijn till Arktis 2020


Matsal


Buffé


Baren


Insideshytt med koöga
(klicka för större version)