Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 

 

       

Utflykter i Kangerlussuaq

Här hittar ni olika utflykter som ni kan göra när ni besöker Kangerlussuaq. Boka gärna utflykterna när ni bokar er resa så minskar risken för att den är fullbokad eller att den blir inställd pga av för få deltagare.

En av de absolut populäraste utflykterna i Kangerlussuaq är turen till isen Point 660 då vi åker genom de arktiska tundralandskapet och tar oss upp på den enorma inlandsisen. Flygturerna med Air Zafari där vi ser på området från ovan är också en mycket uppskattad tur.

Priserna gäller 2019

Till lands - Från luften - Vinterturer


Tur till inlandsisen Point 660
(SFJ-005)

Pris: SEK 925
Min 4 deltagare

Inlandsisen som ligger ca 2,5 mil från Kangerlussuaq och den här turen tar oss till punkt 660 som ligger 660 möh och är troligen det ställe på Grönland där det är enklast och säkrast att ta sig upp på själva inlandsisen. Härifrån startar många expeditioner på inlandsisen, just pga den lätta tillgängligheten.Vi använder oss av 4-hjulsdrivna färdmedel och vi kör så långt nära isen vi kan komma. Beroende på förutsättningarna så kan det bli upp till 10 minuters promenad till själva isen. Sista biten kan även vara lite ansträngande.

På vägen till och från punkt 660 så kör vi bl a genom arktisk öken. Det finns goda förutsättningar att se renar, polarrävar, myskoxar och fåglar på turen.

Längd: ca  4-5 tim Säsong: hela året Svårighetsgrad: lätt


Offroad till Russel-glaciären (SFJ-004)

Pris: SEK 925
Min 4 deltagare

Russelglaciären ligger 25 km från Kangerlussuaq och man kan endast komma dit mha terränggående fordon. Vi använder oss av stabila och starka fyrhjulsdrivna fordon. Russelglaciären är en glaciärtarm, som sträcker sig in i landet från inlandsisen som är 1 mil härifrån. Vi tar oss dit där glaciären reser sig som en mur i landskapet. Har du tur så kalvar glaciären samtidigt som du står och beundrar denna fascinerande vy.På vägen till och från glaciären så kör vi bl a genom arktisk öken. Det finns goda förutsättningar att se renar, polarrävar, myskoxar och fåglar på turen.

Längd: ca 3,5 - 4 tim Säsong: hela året Svårighetsgrad: lätt


Tundra och vildmarkssafari (SFJ-002)

Pris: SEK 410
Min 4 deltagare

I området runt Kangerlussuaq så finns det ca 5000 myskoxar. Vi åker runt i det vackra området och vi har goda möjligheter att få uppleva dessa präktiga djur på nära håll. Har vi tur så kommer vi även att få se ren, snöharar och polarrävar.

Längd: 1,5 tim Säsong: hela året Svårighetsgrad: lätt


Sightseeing (SFJ-001)

Pris: SEK 555
Min 4 deltagare

En bra introduktion till Kangerlussuaq och området runtomkring. Vi besöker hamnen, forskarbyn Kellyville och byns museum.

Längd: 2 tim Säsong: hela året Svårighetsgrad: lätt


Camp Ice Cap - Expedition på inlandsisen med övernattning (SFJ-003)

Pris sommar: SEK 3850
Vinter: 3850
Min 4 deltagare

På den här turen får ni följa med på en expedition upp på inlandsisen. Vi börjar med att sätta ut en camp där vi sätter upp vårt tält. Vi sover i tvåmanstält. Med vår glaciärguide utforskar vi område med bäckar och brunnar i detta unika landskap. Vi använder oss av stegjärn och stavar, ingen annan glaciärutrustning behövs.

Klicka här för att läsa en artikel om turen i First Class Magazine.I priset ingår: Transfer från Kangerlussuaq upp till inlandsisen och tillbaks., Utrustning så som tält, sovsäck, stegjärn, vandrarstavar, standard toalettartiklar, helpension med dryck, säkerhetsutrustning och en erfaren guide.

Det ni ska ta med er är: Vandrarstövlar (stegjärnen ska spännas fast på dessa), Minst 40 liters ryggsäck (kan hyras för 100 DKK), vattenflaska, solglasögon, solkräm, vind- och vattensäker jacka och byxa, långa underkläder i material som andas, vantar, mössa.

Längd: 2 dagar Säsong: vinter: mars-april och oktober, sommar: juli-september Svårighetsgrad: något krävande


Expedition på inlandsisen - heldagstur (SFJ-008)

Pris: SEK 1475
Min 4 deltagare

På den här turen startar vi som utflykten till inlandsisen och Punkt 660 (se SFJ-005 ovan). Men här gör vi en utflykt på ca 4 timmar ut på inlandsisen där vi kommer till områden med brunnar, bäckar och olika isformationer.

Längd: Ca 8 tim Säsong: maj-sep Svårighetsgrad: något krävande


Vandrartur till Granatfjället inkl matsäck (SFJ-020)

Pris: SEK 885
Min 6 deltagare

Granatfjället är en lodrät klippa, där vandrarfalken häckar och där vi med hammare o mejsel kan slå ut glimrande granater och svart glimrande "marieglas" ur klippväggen. Det här är en heldagsutflykt där vi börjar med att först transportera oss så långt vägen går för att sedan vandra vidare in i den vackra naturen. Vi passerar Stora Saltsjön på vägen och det finns stora chanser att få syn på myskoxe i området. Vid granatfjället letar vi efter vackra granater med hjälp av hammare och mejsel. Vi intar där även vår matsäck när vi känner att vi behöver en paus i arbetet.

Observera att turen går utanför stigar och kräver att man har bra kängor att vandra i. Känner du dig trygg i att vandra i fjällterräng så kan du företa turen utan guide men du bör ordna transporten den första biten eller ev. hyra en cykel.

Längd: Ca 8 tim Säsong: maj-sep Svårighetsgrad: något krävande


 

Till lands - Från luften - Vinterturer

Se även sidan om Airzafari

Alla turer med Air Zafari är garanterade om de bokas via oss, även om ni endast blir en deltagare. Vid bokning på plats så är det minimum 5 deltagare.


Tur med fokus inlandsisen och myskoxar

Pris: SEK 1850
Min 4 deltagare
Max 5 deltagare

Med ett litet flygplan som endast tar fem passagerare flyger vi sakta över Inlandsisen och dess utlöpande glaciärer. Vi flyger också över tundralandskapet och vi ger er en garanti att ni kommer att få se myskoxar.

Längd: 30 min
Säsong: större delen av året


Klicka för större version


Plusturen

Pris: SEK 2450
Min 4 deltagare
Max 5 deltagare

Vi gör samma tur som ovan men inkluderar även Ökendalen och Navigators Rock och får större möjlighet att se andra djur som t.ex. renar. Myskoxgaranti!

Längd: 50 min
Säsong: större delen av året


Klicka för större version


Den långa turen med paradisdalen

Pris: SEK 3990
Min 4 deltagare
Max 5 deltagare

På den här längre turen hinner vi djupt in i den vackra Paradisdalen med varierad natur där vi ofta även ser renar. Vi flyger över inlandsisen och glaciärer, Ökendalen, Navigators Rock och även här har vi myskoxgaranti. 

Längd: 75 min
Säsong: större delen av året


Klicka för större version


 Till fots - Från luften - Vinterturer


Till hundslädeturerna är det viktigt att man är rätt klädd i det arktiska klimatet där temperaturen kan gå ner mycket kraftigt. För att säkerställa att ni blir rätt klädda för färden så erbjuder vi lån av sälskinnskläder samt varma stövlar.

Ta med er strumpor av ylle eller annat fukttransporterande material (inte bomull!)

OBS! Pris per person kan vara olika om det är en eller två personer per släde. På turer som är 5 timmar eller längre tar vi inte endast en passagerare per släde.

Hundslädetur - 2 tim
3 personer per släde.

Pris SEK 2450
Min 3 deltagare
Dyrare vid färre

Längd: 2 tim, Säsong: jan - apr Svårighetsgrad: ganska lätt


Hundslädetur 4 tim
3 personer per släde.

Pris SEK 3475
Min 3 deltagare
Dyrare vid färre

Längd: 4 tim Säsong: jan- apr Svårighetsgrad: ganska lätt


Hundslädetur 3 dagar
1 personer per släde.

Pris SEK 21950
Min 2 deltagare
Dyrare vid färre

På den här expeditionen färdas vi från Kangerlussuaq till den näst största staden på Grönland, Sisimiut (eller omvänd färdväg). Vi bor i tält eller jaktstugor och alla deltagare hjälper till med de dagliga bestyren som matlagning, packa släden och utfordra hundarna.

Denna tur är krävande och det innebär att deltagarna har en hyfsad kondition och man bör inte ha ryggproblem.

OBS! På denna tur så ingår inte lån av varma kläder men det är dock ett krav att ni har detta. Guiden kommer att kontrollera att er klädsel är adekvat för denna tur. Detta går att hyra, hör med oss för priser.

OBS! Flyg från eller till Sisimiut ingår inte i priset.

Längd: 3 dagar Säsong: feb - apr Svårighetsgrad: krävande


Hundslädetur 2 dagar
2 personer per släde.

Pris SEK 11950
Min 2 deltagare
Dyrare vid färre

På den här tvådagarsexpeditionen så färdas vi på Kangerlussuaq fjord mellan snötäckta berg. Vi färdas sen upp i terrängen omgiven av den magnifika grönländska naturen. Vi kommer att tillbringa nätterna i jaktstuga eller tält och har vi tur så underhåller naturen oss med ett färgsprakande norrsken.

Vi hjälper alla åt med de dagliga bestyren så som matlagning, ishuggning, packa släden och utfordra hundarna.

Denna tur är krävande och det innebär att deltagarna har en hyfsad kondition och man bör inte ha ryggproblem.

OBS! På denna tur så ingår inte lån av varma kläder men det är dock ett krav att ni har detta. Guiden kommer att kontrollera att er klädsel är adekvat för denna tur. Detta går att hyra och priserna är som följer:
Sälskinnsbyxa och jacka 2 dagar: 940:-
Varma stövlar 2 dagar: 335:-
Sovsäck 2 dagar: 600:-

Längd: 2 dagar Säsong: feb - apr Svårighetsgrad: krävande


Pimpling på fjorden

Pris 1 pers: SEK 925
Min 4 deltagare

På denna tur åker vi ut på fjorden och borrar upp hål på lämpligt ställe. Transport till fjorden och fiskeutrustning ingår.

Längd: 3 tim Säsong: jan - apr Svårighetsgrad: ganska lätt


   
 
 
 

   
 In English (coming soon)

Information om Kangerlussuaq