Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företagsresor »
 
Events »
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Plancius på Svalbard - Vad säger tidigare resenärer? 

   


"Hej!

Vi är nu hemma efter vår kryssning med Plancius i Svalbard den 26 juni till 3 juli, 2013.

Det har varit en fantastisk resa. Vi har fått se isbjörnar, valrossar och sälar på nära håll. Massor av fåglar som t.ex. stormfågel, spetsbergsgrisslor, sillgrisslor, lunnefåglar och fjällsparv. Vi har njutit av all vacker natur med glaciärer underliga bergsformationer och isberg. Vi har varit ute med Zodiacbåtar en till två gånger om dagen.

Vi var 106 passagerare från 17 olika nationer (endast 4 svenskar, inga norrmän) och ca 50 besättningsmän/kvinnor inkl 6 guider. Guiderna var mycket proffsiga. En dansk kvinna var doktor på isbjörnar, en man från Tasmanien var geolog, chefsguiden var dykarproffs (från Skottland) och kunde mycket om havet, en tysk man var ornitolog, en man från Schweiz hade ensamseglat över hela världen, en till var skotte och lärare i konstvetenskap och konstnär och höll roliga föredrag och öppnade ögonen på oss så vi bl.a. bättre förstod innebörden av konstverk, särskilt tavlor målade från detta område under 1700-1800-talet. Alla guiderna hade varit på Svalbard många gånger och var väl förtrogna med sin uppgift att förmedla all på ett inspirerande sätt.

Alla var alltid välkomna upp på bryggan för info allt möjligt om båten och färdplanen. Det var också där man spanande efter djuren.

Allt på båten var jättebra. Fina hytter, God mat, rent och snyggt och mycket god stämning. All personal verkade trivas med sina roller.

Det fanns ett program för vår resa men den fick ändras flera gånger pga väder, vind och is. Vi kom inte till Phippsön då det var för mycket packis i det området. 80,36 breddgraden var det nordligaste vi kom.

Vi är jättenöjda och har med oss ett minne för livet.

Vi rekommenderar verkligen denna resan.

Med isbjörnshälsning

Marianne och Göran Aare"

 

 

   
 


Tillbaka till reseskildringarna

Mer om fartyget Plancius

Till Plancius Svalbardsexpeditioner 2017