Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Företagsresor »
 
Events »
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Plancius på Svalbard - Vad säger tidigare resenärer? 

PLA12-13
18-25 augusti 2013

 


"Hej!

Nu har vi kommit tillbaka till Göteborg efter en helt fantastisk resa med m/v Plancius! Allt har varit perfekt och vi är mycket nöjda.

Vädret var fint så gott som hela tiden och vi såg en natt både fullmåne och midnattssol samtidigt. Vi har sett många av de arktiska, vilda djuren på ganska nära håll från zodiakerna: åtta isbjörnar (varav en som tog sig in i en valrosskoloni och försökte få tag i en av dem), massor av olika valar i vattnet runt båten, stora valrosskolonier, lunnefåglar, silvertärnor, fjällabbar, svalbardsrenar m m. Dessutom var vi så långt norrut som ovanför 82:a breddgraden, nära packisen och tätt omgivna av is - en häftig upplevelse! Vi har gjort många vandringar på de olika öarna i Svalbard och lärt oss mycket om dess natur och historia.

Expeditionsledaren, Delphine Aurès, och hennes team bidrog starkt till den fantastiska upplevelsen, både under utfärderna och ombord på båten. De var alla mycket kunniga och alltid på gott humör.

Eftersom vi haft en sån "once in a lifetime" upplevelse så kan vi inte göra om resan, den går inte att slå! Vi får hitta ett annat resmål nästa gång….

Hälsningar
Eva-Britt och Alf Fornell"

 

 

 

 

   
 


Tillbaka till reseskildringarna

Alla bilder är tagna av Fornell