Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Sommartur på egen hand i Kangerlussuaq, Sisimiut och Ilulissat, 8 dagar (1101)

Polarsommaren är kort och hektisk och otroligt livsbejakande. Den lockar både till fysisk ansträngning och ren avslappning. Det finns plats för båda delarna och mer på denna åtta dagar långa resa som går till tre sinsemellan mycket olika platser på västkusten.


Inlandsisen i Kangerlussuaq Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Sommaren på Västgrönland är en frodig explosion av livsglädje och färger. Turen går först med flyg till Kangerlussuaq, som erbjuder massor av utflyktsmöjligheter, som t ex tundratur och turer till inlandsisen samt Air Zafarin. På dessa turerna kan ni ha turen att få syn på myskoxe, med Air Zafari finns det myskoxgaranti. Förboka gärna dessa utflykter.


Sisimiut ligger i ett kuperat landskap Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Dag tre går sedan turen vidare med flyg till Sisimiut, Grönlands näst största stad. Här finns också många utflykter att välja mellan. Ni kan t.ex. bege er till de närliggande glaciärerna, eller vandra ut på fjällen till älvar, sjöar, fisk, fåglar och miljontals blommor. Staden själv är också värd att njuta av under de tre besöksdagarna.


Isfjorden i Ilulissat Foto: Camilla Åkerlund

Efter en härlig färd med kustskepp, med chans att se både val och säl, tillbringas de resterande dagarna i Ilulissat. Här skiljer sig natur och kultur från Sisimiut. Du kan gå ut till Isfjorden och till den gamla 4000 år gamla boplatsen Sermermiut. Du kan segla till byn Oqaatsut och vandra de fem timmarna tillbaka till Ilulissat. Du kan också ta en heldagstur med båt till Eqiglaciären som kalvar ofta, och njuta av ljusets färgspel i Diskobuktens många jättelika isberg under färden och du har då även stora chanser att få syn på val av olika sorter.
Sommaren i Västgrönland bjuder på allt. Sommar och sol. Is och snö. Flora och fauna. Vild natur och grönländsk kultur. Fysisk ansträngning och ren avslappning. Resan ger också en god inblick av livet i Grönland av i dag.

 Resedatum (1101)
 

2020: (Tillgänglighet uppdaterad 191001)
Rött = Fullbokat, Gult = Max 3 dubbelrum kvar

18 juni
25 juni
2 juli
6 juli
16 juli
23 juli
30 juli
13 augusti
20 augusti

Alla avgångar garanterade
 

 Pris (SEK)
 

Per person i standard dubbelrum: 34550:-
Standard enkelrum: 39900:-
Superior Plus dubbelrum: 36400:-
Superior Plus enkelrum: 42975:-

Uppgradering till privat hytt med dusch/WC på kustskeppet
Dubbelhytt: 2300
Enkelhytt: 3500

Utflyktspaket: 9450:-
* Utflykt till inlandsisen i Kangerlussuaq
* Stadsvandring i Sisimiut och Ilulissat
* Sightseeing med buss i Sisimiut
* Båttur till nedlagd by utanför Sisimiut
* Vandringstur tillbaka i tiden i Sisimiut.
* Vandringstur till den gamla boplatsen Sermermiut i Ilulissat
* Båttur till Eqi den kalvande glaciären, heldagstur från Ilulissat
* Valsafari i Ilulissat

Kajaktur: 1925:-
Inuiterna är de som uppfann kajaken. På den här kajakturen får du se stora isberg och med lite tur kanske även en val eller säl. Alla turer sker i stabila dubbelkajaker med en följebåt. Vi är ute och paddlar i minst 2 timmar på denna tur.

Om du har problem med rygg eller skuldror så kan du tyvärr inte följa med på denna tur. Miniålder 12 år.

I priset ingår Transfer från och till World of Greenlands kontor i centrum, licensierad kajakinstruktör, säkerhetsinstruktion, lån av nödvändig kajakutrustning, kaffe och te.
 

 Priset inkluderar
  • Flyg Köpenhamn - Kangerlussuaq - Sisimiut
• Flyg Ilulissat - Kangerlussuaq - Köpenhamn
• Transfers
• Informationsmöten i alla tre städer
• Båt Sisimiut - Ilulissat med med en natt i sovkupé för 4 personer. (Dusch / WC i korridoren) *)
• En natt på Polar Lodge i Kangerlussuaq inkl frukost.
• En nätt på Hotel Sisimiut inkl frukost
• Fyra nätter på Hotel Arctic i Ilulissat inkl frukost.
• En avskedsmiddag på Hotel Arctic
• Mat och dryck på atlantflygningen
• Alla skatter och avgifter
 

*) Reser ni i ett sällskap med färre än 4 resande, så delar ni kupén med andra resande. Det kan finnas möjlighet till uppgradering till egen hytt med privat dusch och WC.
 

Utflykter
På informationssidorna för Kangerlussuaq respektive Ilulissat kan ni läsa om vilka utflykter som vi erbjuder. Kontakta oss för utflykter i Sisimiut. Se även utflyktspaketet ovan vid priserna.

Program

Dag 1: Ankomst till Kangerlussuaq
Flygavgång på morgonen från Köpenhamn till Kangerlussuaq med ankomst under förmiddagen. En guide möter upp på flygplatsen. Inkvartering på vandrarhemmet Polar Lodge med sina fina privata rum. Informationsmöte med presentation av Kangerlussuaq. En Air Zafari är ett fint sätt att se omgivningarna då ni åker med små femsitsiga flygplan som långsamt flyger över området med glaciärer och vildmark.

Om ni bokat utflyktspaketet så gör vi idag en tur till inlandsisen vid Point 660 ca 2,5 mil utanför byn. Vi kör med 4-hjulsdrivna specialfordon som tar oss genom det arktiska landskapet och delvis genom arktisk öken. Har vi tur ser vi även ren, myskoxe, fjällräv eller hare.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Dag 2 och 3: Vistelse i Sisimiut
Ankomst till Sisimiut med flyg och incheckning på Hotell Sisimiut. Informationsmöte med presentation av Sisimiut. Staden är Grönlands näst största med 5500 invånare. Vackert placerad i naturen med små färgglada trähus. Butikerna är samlade längs huvudgatan, där man också finner braettet, den lokala marknadsplatsen där de lokala jägarna och fiskarna säljer dagens fångst av fisk, säl, ren och fågel osv. Du bör också besöka det lokala museet eller besöka någon av skinnsystugorna. Det är goda möjligheter för lättare vandringsturer i fjällen med älvar och sjöar, fåglar och miljontals blommor.

Om ni köpt utflyktspaketet så gör vi första dagen en sightseeing och andra dagen gör vi vandrartur på Teleön, eller Sallinnguit som den heter på grönländska. Här har det bott människor de senaste 4000 åren och vi ser spår och lämningar. Tillsammans med guiden gör vi en vandring tillbaka i tiden.

Vi gör även för de med utflyktspaketet en båttur till den numera öde byn Assaqutaq, där förvisso en del hus numera används som sommarställe. Har vi tur så får vi även syn på val under båtturen.

Klockan 21 är det avfärd med kustskeppet mot Ilulissat. Incheckning 1 - ½ timme innan.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Dag 4: Färd med kustskeppet
På väg med kustskeppet så görs ett kortare stopp i Aasiaat innan vi fortsätter färden mot Ilulissat. I dessa områden finns det ofta mycket val av olika arter. Så ha kameran tillgänglig! På söndag eftermiddag ankommer skeppet till Ilulissat och vid inseglingen mot staden möts vi av de gigantiska isbergen som seglar ut ur isfjorden. Inkvartering på 4-stjärniga Hotel Arctic med bedårande utsikt över staden och isfjorden. Informationsmöte. Vi äter en gemensam middag på kvällen.

Om ni köpt utflyktspaketet så är det idag en kulturhistorisk stadsvandring där vi får lära oss om stadens historia och utveckling samt de olika sevärdheterna och vad som finns att göra idag.

Dag 5 - 7: Ilulissat
De närmsta dagarna är på egen hand i Ilulissat, som betyder isberg på grönländska. Staden gör verkligen skäl för namnet där den ligger bredvid den berömda Ilulissatglaciären Kangia, som producerar 20 millioner ton is – per dygn. En tur dit är ett måste. Massor av is och stora isberg. Flottare går det inte.


En vandring längs stranden när lätt dimma ligger kring isbergen.

Väljer du att vandra längs Isfjorden, kan du se resterna av boplatser från tusentals år tillbaka. Tag en båttur till bygden, Oqaatsut, med en femtimmars vandringstur tillbaka till Ilulissat. Utnyttja också möjligheten till en guidad stadsvandring och bl.a. se Knud Rasmussens födelsehem som numera är ett museum, konstmuseet och kyrkorna. Byn har ca 5000 invånare och nästan lika många slädhundar.

Om ni köpt utflyktspaketet så är det första dagen en vadringstur till den gamla boplatsen Sermermiut vackert beläget med utsikt över isfjorden. Här har det bott folk i över 4000 år. Andra dagen så är det en båttur till den kalvande glaciären vid Eqi ca 80 km norr om Ilulissat.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Fjärde dagen så är en valsafari på programmet. De vanligaste valarna i området är knölval, vikval och sillval. Även blåval och späckhuggare kommer ibland på besök.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Ett tips är att även göra en båttur till isfjorden då ni får se isbergen ur ett annat perspektiv och lite närmare. Man kan gör turen på dagen men även sent på kvällen i ett helt annat ljus.

Dag 8: Flyg till Köpenhamn
Flyg via Kangerlussuaq vidare till Köpenhamn.

Resevillkor
Läs resevillkoren här »

 
 

 

In English


Klicka för större version


Runt Kangerlussuaq Foto: Lars Mjaaland


Båt vid isfjorden Foto: Monica Larsson


Kangerlussuaq Foto: Åsa Stenborg


Kangerlussuaq Foto: Åsa Stenborg


Kustbåten Foto: Rolf Muller


Islberg i dimma, Ilussat Foto: Monica Larsson