Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Sommartur i Grönland på egen hand, 8 dagar
Kangerlussuaq, Sisimiut, Ilimanaq och Ilulissat, (1101)

Nu med restaurang KOKS! Polarsommaren är kort och hektisk och otroligt livsbejakande. Den lockar både till fysisk ansträngning och ren avslappning. Det finns plats för båda delarna och mer på denna åtta dagar långa resa som går till sinsemellan mycket olika platser på västkusten.


Inlandsisen i Kangerlussuaq Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Sommaren på Västgrönland är en frodig explosion av livsglädje och färger. Turen går först med flyg till Kangerlussuaq, där ni har möjlighet att göra en fem timmars utflykt till inlandsisen där ni även har möjlighet att få syn på myskoxe.


Sisimiut ligger i ett kuperat landskap Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Turen går sedan vidare med flyg till Sisimiut, Grönlands näst största stad. Staden är kuperad och de olikfärgade husen är en välkänd kuliss.


Isfjorden i Ilulissat Foto: Camilla Åkerlund

Vi flyger sedan till Ilulissat och tar oss sedan med båt till Ilimanaq, en liten by söder om isfjorden. Hit har stjärnkrogen KOKS flyttat och vi inkluderar en brunch och en provsmakningsmeny.

Vi återvänder till Ilulissat där vi vistas de två sista nätterna innan vi flyger tillbaks till Köpenhamn.

Sommaren i Nordvästgrönland bjuder på allt. Sommar och midnattssol. Is och snö. Flora och fauna. Vild natur och grönländsk kultur. Fysisk ansträngning och ren avslappning. Resan ger också en god inblick av livet i Grönland av i dag.

 Resedatum (1101)
 

2023:

14 - 21 juli
21 - 28 juli
4 - 11 augusti
18 - 25 augusti

Alla avgångar garanterade
 

 Pris (SEK)
 

Per person i standard dubbelrum: 44300
Standard enkelrum: 52875

Uppgraderingar per person Hotel Arctic:
Superior dubbelrum: 450
Superior Plus dubbelrum: 620
Superior enkelrum: 900
Superior Plus enkelrum: 1800

Uppgradering per person Ilimanaq:
Deluxstuga: 340
Enkelrum Deluxstuga: 620

Utflyktspaket: 6000
* Utflykt till inlandsisen i Kangerlussuaq (5 tim)
* Sightseeing i Sisimiut med buss (2 tim)
* Historisk stadsvandring i Sisimiut (2,5 tim)
* Båttur till Assaqutaq, ennedlagd by utanför Sisimiut (3 tim)
* Vandringstur till den gamla boplatsen Sermermiut i Ilulissat (2 tim)
* Valsafari i Ilulissat (3 tim)

Glaciäräventyr i Ilimanaq: 3825:-
Med start i Ilimanaq åker ni ATV, speedboat och vandrar upp på glaciären! Vi har med oss matsäck på turen. Utflykten tar ca 8 timmar.

Kajaktur: 1950:-
Inuiterna är de som uppfann kajaken. På den här kajakturen får du se stora isberg och med lite tur kanske även en val eller säl. Alla turer sker i stabila dubbelkajaker med en följebåt. Vi är ute och paddlar i minst 2 timmar på denna tur.

Om du har problem med rygg eller skuldror så kan du tyvärr inte följa med på denna tur. Miniålder 12 år.

I priset ingår Transfer från och till World of Greenlands kontor i centrum, licensierad kajakinstruktör, säkerhetsinstruktion, lån av nödvändig kajakutrustning, kaffe och te.
 

 Priset inkluderar
  • Flyg Köpenhamn - Kangerlussuaq - Sisimiut
Flyg Sisimiut - Kangerlussuaq - Ilulissat
• Flyg Ilulissat - Kangerlussuaq - Köpenhamn
• Transfers
• Informationsmöten i alla tre städer
• En natt på Hotel Kangerlussuaq inkl frukost.
• Två nätter på Hotel Sisimiut inkl frukost
• Tre nätter på Hotel Arctic i Ilulissat inkl frukost.
• En natt i stuga i Ilimanaq
• En välkomstmiddag på Hotel Arctic (ej dryck)
• En provsmakningsmeny på KOKS i Ilimanaq
• En KOKS brunch i Ilimanaq
• Mat och dryck på atlantflygningen
• Alla skatter och avgifter
 

Flyginformation
Flyget avgår från Köpenhamn 10:00 och återkommer 20:15

20 kg incheckad bagage och 8 kg handbagage.

Program

Dag 1: Kangerlussuaq
Flygavgång på morgonen från Köpenhamn till Kangerlussuaq med ankomst under förmiddagen. En guide möter upp på flygplatsen. Inkvartering på Hotel Kangerlussuaq, Informationsmöte med presentation av Kangerlussuaq.

Om ni bokat utflyktspaketet så gör vi idag en tur till inlandsisen vid Point 660 ca 2,5 mil utanför byn. Vi kör med 4-hjulsdrivna specialfordon som tar oss genom det arktiska landskapet och delvis genom arktisk öken. Har vi tur ser vi även ren, myskoxe, fjällräv eller hare.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Dag 2 och 3: Vistelse i Sisimiut
Ankomst till Sisimiut med flyg och incheckning på Hotell Sisimiut. Informationsmöte med presentation av Sisimiut. Staden är Grönlands näst största med 5500 invånare. Vackert placerad i naturen med små färgglada trähus. Butikerna är samlade längs huvudgatan, där man också finner braettet, den lokala marknadsplatsen där de lokala jägarna och fiskarna säljer dagens fångst av fisk, säl, ren och fågel osv.

Om ni köpt utflyktspaketet så gör vi första dagen en sightseeing med buss och en historisk vandringstur på Teleön, eller Sallinnguit som den heter på grönländska. Här har det bott människor de senaste 4000 åren och vi ser spår och lämningar. Tillsammans med guiden gör vi en vandring tillbaka i tiden.

Dag två gör vi även för de med utflyktspaketet en båttur till den numera öde byn Assaqutaq, där förvisso en del hus numera används som sommarställe. Har vi tur så får vi även syn på val under båtturen.

Dag 4: Ilulissat
Vi flyger idag till Ilulissat, isbergens stad. Ilulissat är det grönländska ordet för isberg och det gör staden verkligen skäl för. Här flyter enorma isberg i isfjorden innan de går på grund vid mynningen då det "bara" är 380 meter djupt där.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Om ni köpt utflyktspaketet så är det idag en kulturhistorisk stadsvandring där vi får lära oss om stadens historia och utveckling samt de olika sevärdheterna. Vi gör även en vandring till den gamla boplatsen Sermermiut.

På kvällen inkluderar vi en trevlig middag på Hotel Arctic.

Dag 5: Ilimanaq med KOKS
På eftermiddagen tar vi båten förbi isfjordsmynnningen med enorma isberg på grund, till byn Ilimanaq. Här checkar vi in i de mysiga stugorna med utsikt mot havet. Här kan man sitta och njuta av utsikten och se isberg och kanske en och annan val simma förbi.


Stuga i Ilimanaq
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

Vår 27 timmar vistelse i Ilimanaq är fylld med gastronomiska upplevelser såväl som naturupplevelser och det intressanta att se en by med endast ca 50 invånare. Hit har alltså en två-stjärnors Michelinkrog flyttat! Ikväll avnjuter vi en provsmakningsmeny (dryckespaket bokas på plats och ingår ej i priset för resan).


Restaurang och reception i Ilimanaq
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

Här ovan ser vi de historiska byggnaderna från 1751 där nu restaurang KOKS håller till i den närmast havet och receptionen i det andra huset.

Dag 6: Ilimanaq
Vi tar en extra lång måltid denna morgon då vi äter en brunch på KOKS. För de som inte bokat utflyktspaketet spenderar vi resten av tiden på egen hand innan vi åker tillbaka till Ilulissat vi halv fem.

För de som valt utflyktspaketet så gör vi efter brunchen en 8 timmars utflykt. Vi startar med båt till Itilliup Ilua där vi släpps av vid en vid sandstrand. Härifrån använder vi oss av ATV till Tasiusaqfjorden där vi åker båt in till en plats med två glaciärer och inlandsisen. Vi intar vår medhavda matsäck innan vi tar oss upp på isen. Vi tar oss därefter tillbaka till Ilimanaq och åker en senare båt till Ilulissat.

Dag 7: Ilulissat
Dagen är till eget förfogande och det finns mycket att se och göra.


En vandring längs stranden när lätt dimma ligger kring isbergen.

Du kan välja att vandra längs Isfjorden, kan du se resterna av boplatser från tusentals år tillbaka. Du kan besöka brättet, konstmuseet, konsthantverkstan, eller bara njuta av tillvaron.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Om ni köpt utflyktspaketet så är det idag en valsafari inplanerad. De vanligaste valarna i området är knölval, vikval och sillval. Även blåval och späckhuggare kommer ibland på besök.

Som tillval kan ni även göra en guidad kajaktur på kvällen.

Dag 8: Flyg till Köpenhamn
Flyg via Kangerlussuaq vidare till Köpenhamn.

Resevillkor
Läs resevillkoren här »

 
 

 

 


Klicka för större version


Båt vid isfjorden Foto: Monica Larsson


Kangerlussuaq Foto: Åsa Stenborg


Kangerlussuaq Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor


Islberg i dimma, Ilussat Foto: Monica Larsson


Myskoxar i Kangerlussuaq