Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Kultur och isberg, Nuuk och Ilulissat, 8 dagar (1141)

Vi kombinerar Grönlands huvudstad Nuuk och den unika kultur som finns där med Ilulissats fantastiska miljö av isberg vid den stora isfjorden. Du besöker två spännande städer och bor bekvämt och har under hela resan tillgång till reseledare.

Vi börjar med en natt i Kangerlussuaq där finns möjlighet för en tur till inlandsisen. Har vi tur så får vi även syn på lite myskoxar och renar.

Vi flyger vidare till huvudstaden Nuuk där vi gör en stadsvandring och besöker nationalmuseet. Vi spenderar här en natt och gör en fisketur nästa dag (ej i maj) innan vi kliver ombord på kustskeppet Sarfaq Ittuk. På stadsvandringen besöker vi de största attraktionerna som Grönlands Nationalmuseum, det vackra kulturhuset Katuaq, den vackra gamla bydelen med Hans Egedes staty.

På vägen till Ilulissat så anlöper vi med kustskeppet ett antal städer där vi även hoppas hinna med en kortare guidad stadsvandring i Sisimiut.

Vi kommer under dessa dagar uppleva en hel del av vad Grönland av i dag har att erbjuda när det gäller kultur, stadsliv och natur.

Läs mer om fartyget Sarfaq Ittuk som vi färdas med.

 Resedatum (1141)
  2021:

12 maj (skandinavisk / tysk)
19 maj (skandinavisk / engelsk)
26 maj (skandinavisk / tysk)

*) 30 juni (skandinavisk / tysk)
*) 7 juli (skandinavisk / engelsk)
14 juli (skandinavisk / tysk)
21 juli (skandinavisk / engelsk)
28 juli (skandinavisk / tysk)
*) 4 augusti (skandinavisk / engelsk)
11 augusti (skandinavisk / tysk)

Minimum antal deltagare
*) Garanterad avgång
8 personer: 14, 21 och 28 juli
15 personer: 12, 19 och 26 maj

 

 Pris från (SEK) per person:
 

12-26 maj
Del i dubbelrum: 36500
Del i dubbelrum Superior PLUS: 37650
I enkelrum: 41400
Enkelrum Superior PLUS: 43800

30 juni - 11 augusti
Del i dubbelrum: 41000
Del i dubbelrum Superior PLUS: 42500
I enkelrum: 48500
Enkelrum Superior PLUS: 50800

Utflykter som tillköp
Avgångarna i maj:
* Utflyktspaket med tre utflykter: Utflykt till inlandsisen i Kangerlussuaq, Båttur till isfjorden i Ilulissat och Dagstur till bygden Ilimanaq 3825 SEK
* Utflykt i Nuuk till Kangeq, den ödelagda bygden och Hoppets ö där Hans Egede bosatte sig. 1400 SEK

Avgångarna 30 jun - 11 aug:
* Utflykt till inlandsisen i Kangerlussuaq 1035 SEK
* Valsafri i Ilulissat 1900 SEK
* Fjordtur med fiske i Nuuk 2050 SEK
* Kajaktur bland isberg: 1950 SEK
* Dagstur till Eqi 3750 SEK

OBS! Ovanstående priser är dagsaktuella priser och kan komma att ändras. Redan bokade resor ändras dock normalt inte (se resevillkoren)
 

 Priset inkluderar
 

• Flyg Köpenhamn-Kangerlussuaq-Nuuk
• Flyg Ilulissat-Kangerlussuaq-Köpenhamn
• Hytt med dusch och wc Nuuk-Ilulissat 2 nätter
• 5 nätter på hotell
• Frukost
• 1 middag i Ilulissat (ej drycker)
• 1 middag i Kangerlussuaq (ej drycker)
• Helpension på kustskeppet (ej drycker)
• Skandinavisktalande reseledare
• Stadsrundtur i Nuuk, Sisimiut och Ilulissat
• Vandringstur till Sermermiut / isfjorden
• Entré på diverse museer
• Transfers
• Alla skatter och avgifter

 Priset inkluderar inte
  • Res- och avbeställningsförsäkring.
(Kan dock köpas direkt här på webben)

Flyginformation med preliminära flygtider (kan ändras av flygbolaget)
Från Köpenhamn: 10:45
Tillbaka till Köpenhamn: 21:30
Incheckat bagage: max 20 kg
Handbagage: 8 kg (max 55x40x23 cm)

Program

Dag 1
Avgång från Köpenhamn till Kangerlussuaq och inkvartering på Hotel Kangerlussuaq som ligger i flygplatsbyggnaden. Efter att reseledaren har hälsat välkommen, finns det möjlighet att göra en tur till den imponerande inlandsisen (tillköp). På kvällen är det middag på restaurang Roklubben.

Dag 2
Efter frukost avgår flyget till Nuuk, som har en skön blandning av storstadspuls och vacker natur. På stadsrundturen kommer du till de största sevärdheterna, såsom Grönlands Nationalmuseum och det vackra kulturhuset Katuaq och de likaså vackra gamla stadsdelarna. Resten av eftermiddagen kan du uppleva staden på egen hand. Valarna är ofta på besök i fjorden, och från Hans Egedes staty är det en sagolik utsikt.

Dag 3
Idag kan ni, om ni reser 30 juni eller senare komma med på en båttur in i Nuukfjorden där vi åker till det vackra Qooqqut och besöker Nuan Restaurant (tillköp). Det här är dock inget vanligt restaurangbesök. När vi seglar genom detta enorma fjordsystem (näst största fjorden i världen) med berg som reser sig uppemot 2000 meter, så tar vi ett stopp för att ta upp fisken vi ska ha till lunch. Alla får vara med och pilka! Vi fiskar på ganska stort djup på över 100 meter och får troligen upp uer och torsk som vi sedan tar med oss till restaurangen där kökschefen anrättar fisken åt oss.


Här har Grönlandsresors Mikael fått upp en 48 år gammal uer.

Qooqqut ligger vackert i en dal med förnlämningar från vikingatiden och med en "granskog". Alltså, det är ingen skog i vår bemärkelse, men här växer ett antal granar på ett par meter höga.

Bergen här i fjorden hör till världens äldsta bergarter och är ca 3 miljarder år gamla.

För er som reser i maj så finns istället möjlighet att köpa till en båttur till den numera ödelagda bygden Kangeq där de sista invånarna flyttade på sextiotalet. Kangeq är bla födelseplatsen för den kända grönländska konstnären Aron (1822-1869). Aron är berömd för sina målningar av grönländska myter och legender.

Efter Kangeq så gör vi ett besök på grannön Hoppets ö där Hans Egede, grundare av Nuuk, först slog sig ner. Här kan vi se ruiner från huset han bodde de sju åren innan han flyttade in i fjorden till Nuuks placering idag.

På kvällen går vi ombord på kustskeppet, Sarfaq Ittuk där väntar oss en två dagars båtfärd längs västkusten upp till isbergens stad, Ilulissat. Under färden så angörs olika byar där vi får uppleva liv och rörelse och glädje när folk återförenas. Från båten kan man njuta av utsikten antingen från panoramaloungen eller ute i den friska luften på däck i en solstol.

Dag 4
På väg upp mot Ilulissat så anlöper vi Grönlands näst största stad Sisimiut, med sina ca 5000 invånare. Stämningen i Sisimiut är varm och intensiv och sjuder av det äkta Grönland. Färgpaletten av husen står i skön kontrast till det kuperade berglandskapet. I stadens utkanter har slädhundarna sina sommarvistelser.

På den guidade stadsvandringen får ni ett gott intryck av Sisimiut. Vi passerar brättet med dagens nyfångade fisk och vilt till salu. Vi ser också rådhuset, byns högsta utkikspunkt och den gamla stadskärnan med byggnader från den gamla kolonialtiden.

Dag 5
När vi börjar närma oss Ilulissat så ser vi fler och större isberg. Ilulissat är en av de mest besökta platserna på Grönland, på grund av den imponerande isfjorden. Isbergen kan upplevas på vattnet, från land och från luften. Reseledaren tar oss med på en vandringstur till Sermermiut, som är en gammal boplats som ligger nära mynningen av isfjorden, där de jättelika isbergen strandar på moränen. Dagarna är till fri disposition, det finns möjlighet att vara på egen hand och att ta del av de fantastiska utflyktsmöjligheterna.

Under vistelsen i Ilulissat så bor vi bekvämt på hotell.

Dag 6 - 8
Dagarna till fritt förfogande. Passa på att ta en valsafari eller en helikoptertur in till glaciärmynningen där alla isberg kalvar. Du kan också bara njuta av tillvaron, kanske ta en kopp kaffe på ett fik eller besöka brättet, hantverkstan eller bara spatsera omkring och njuta av tillvaron. Ni kan även ta en båttur till det gamla valfångstsamhället Oqaatsut, en tur till den kalvande glaciären Eqi eller en panoramaflygtur.

Dag 8
Hemresa via Kangerlussuaq till Köpenhamn.

Resevillkor
Läs resevillkoren här »

 
 

 

In English


Klicka för större version


Isberg i midnattssol

Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor AB
En knölval dyker vid ett isberg
Foto: Mikael Grönvik


Ilulissat Foto Stefan Eisand


Den grönländska nationaldräkten
Foto: Mikael Grönvik


Nuuk Foto Manfred Horender