Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Lätt vandring i Sydgrönland, 8 dagar (4030)

Under en vecka så vandrar du och kommer nära det dagliga livet i Sydgrönland. På resan besöker du isolerade fårgårdar och besöker två byar. Det finns många olika möjligheter till vandring i det gröna frodiga landskapet vid isfyllda fjordar. Vi tar hand om ert bagage så ni bara behöver en lätt packning med er under vandringarna.

I byn Qassiarsuk finns ruinerna och rekonstruktioner av bl.a. Erik den Rödes gård vittnar om detta vackra områdets historiska betydelse. Det är inte svårt att förstå varför Erik den Röde valde just den här platsen. Grusvägen slingrar sig genom landskapet och plötsligt dyker Tasiusaq upp. Man tror knappt sina ögon, då den lilla fårfarmen plötsligt ligger framför en bredvid den isfyllda Bredefjorden. Det är nästan för vackert för att vara sant!

Fårfarmarbyn Igaliku har en befolkning på endast 40 människor. De bor fint vid fjorden, omgärdad av gröna marker och branta berg, på samma sätt som nordborna på sin tid i biskopssätet Gardar. Ruinerna av kyrkan och ladan ligger mitt bland byns hus. På dagsvandringar kan man nå utsikten över den isfyllda Qooroq-fjorden, där glaciärfronten på Inlandsisen ses i fjärran.

Från Narsarsuaq sträcker sig Blomsterdalen in mot Inlandsisen. På en ansträngande vandring blir ni belönade med en fantastisk utsikt över isen. På denna resa möter du stor och överväldigande natur och har tid till att verkligen njuta av den.

Övernattning sker på vandrarhem med delade Dusch/WC.
I Narsarsuaq finns möjlighet att uppgradera till dubbelrum.

På varje ställe på resan finns det möjlighet att laga mat, och på några ställen finns det även möjlighet att äta ute.
Vandringarna är relativt lätta och den längsta vandringen är 9 km, det finns sedan näst intill obegränsade möjligheter att utöka med ytterligare vandringar. Resan är utan guide men det ingår ett informationsmöte med lokal guide efter ankomst till Narsarsuaq.

 Resedatum (4030)
  2021:
3 - 10 augusti

Andra datum mot förfrågan (även med start på Island går att ordna).

 Pris (SEK)
  19 600:-

OBS! Ovanstående pris är dagsaktuellt pris och kan komma att ändras. Redan bokade resor ändras dock normalt inte (se resevillkoren)

 Priset inkluderar
  • Flyg Köpenhamn - Narsarsuaq t/r.
2 nätter på Narsarsuaq Vandrarhem (4-bäddsrum)
2 nätter i Qassiarsuk (dubbelrum)
• 1
natt på Sillisit fårgård (dubbelrum)
2 nätter på Gardar Vandrarhem (dubbelrum)
Båttransfers:
Narsarsuaq – Qassiarsuk
Sillisit – Itilleq
Itilleq – Narsarsuaq
Transport av bagage
• Alla skatter och avgifter
 Priset inkluderar inte
  Sovsäck (kan hyras)
• Rese- och avbeställningsförsäkring
(Kan dock köpas direkt här på webben)

Resan kräver minst två deltagare för att genomföras.

Program
Dag 1:
Ankomst Narsarsuaq. Informationsmöte på Blue Ice Café. På eftermiddagen kan ni göra en liten vandring till utsiktsplatsen "Signalhøjen" (ca en timme). Från toppen har ni en imponerande utsikt over glaciären. Incheckning på Narsarsuaq Vandrarhem.

Dag 2:
Dagsvandring till Narsarsuaqglaciären, en del av inlandsisen bara 8 km från Narsarsuaq. Vandringen går genom Blomsterdalen innan en 300 meters stigning till en platå, varifrån ni har en magnifik utsikt över glaciären. Härifrån kan ni göra en halvtimmes vandring ner för att röra vid isen! Vandringen följer samma väg tillbaka.

Dag 3:
Båttransfer till Qassiarsuk. Qassiarsuk är också känt som Brattahlid, platsen där Erik den röde bosatte sig år 982. Ruinerna från vikingatiden är välbevarade. Ett besök i Brattahlid, rekonstruktionen av Erik den rödes hus och Tjodhildes kyrka är att rekommendera om det är öppet. Idag är de flesta av de 50 invånarna i Qassiarsuk fåruppfödare. Byn har även skola, kyrka och butik.
Övernattning på vandrarhem 2 nätter.

Dag 4: Ni kan göra en dagsvandring till fårgården Tasiusaq, som är belägen vid Sermilik fjord. Det är en relativt lätt vandring längs en traktorväg genom ett imponerande landskap med små blå sjöar. Det finns goda chanser att se havsörn och det finns även ett pilgrimsfalkspar som häckar i bergen här. Från Tasiusaq kan ni följa fårstigen som leder till granngården Nunataaq. Det är en hänförande vandring längs den innersta delen av en fjord som ofta är fylld av små isberg. Från Nunataaq kan ni ta en annan traktorväg som leder tillbaka till Qassiarsuk. Hela turen är ca 20 km totalt.

Dag 5:
Vandra till fårgården Sillisit som ligger söder om Qassiarsuk, mittemot isfjorden. Vandringen följer en traktorväg (ca 14 km) och ert bagage transporteras med bil/båt. Sillisit är en perfekt idyll i överväldigande natur med värdskap av en grönländsk familj. En övernattning på gården ger en upplevelse ni aldrig glömmer. Övernattning på Sillisit gård. Det är möjligt att köpa middag på gården (inte inkluderad).

Dag 6:
Båttransfer från Sillisit till Itilleq, landstigningsplatsen för byn Igaliku. Ni vandrar de 4 km på ”Kungsvägen” (döpt efter den danska kungen Frederik den niondes besök 1952) till Igaliku. Igaliku är en av de vackraste byarna på Grönland! De färgsprakande husen ligger i en grön vik med frodigt gräs. På andra sidan fjorden tornar landmärket Illerfissalik (Burfjeld) upp sig i ett grovt och ödsligt landskap.
Övernattning på Gardar Hostel två nätter.

Dag 7:
Vi rekommenderar en dagsvandrings längs floden till Lake 90 och längre upp på platån. Härifrån är det en underbar utsikt över Qooroq isfjord, de strandade isbergen på moränen och den enorma glaciären längst in i fjorden. Det är den perfekta platsen för picknick! På vägen tillbaka kan ni med lite tur hitta mineraler och stenar, till exempel månsten. Om ni hellre vill bestiga en topp väntar Nuuluk (823 m) på er söder om Igaliku.

Dag 8:
Båttransfer från Itilleq till Narsarsuaq. Avgång till Reykjavik eller Köpenhamn (checka in en timme innan).

Resevillkor
Läs resevillkoren här »

   
 

 

Vad tycker andra om resan?


Färdväg (klicka för större version)


Is Foto: Kristian Fridriksson


Igaliku Foto: Manfred Horender

 


Qassiarsuk Foto: Greenland Tourism

 


Röd båt Foto: Kristian Fridriksson

 


Vid isen Foto: Kristian Fridriksson

 


Hästtur Foto: Monika Larsson