Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Hundslädetur i Östgrönland, 8 dagar (4521)

Följ med på en vildmarkstur utöver det vanliga när vi med hundslädar ger oss ut i Grönlands vilda natur. Östgrönland är en av Grönlands mer okända hörn och på denna tur färdas ni över glaciärer, frusna sjöar och fjordar kantade av isberg och magnifika berg.

 Resedatum (4521)
  2018: (Tillgänglighet uppdaterad 180110)
21-28 februari 4 platser kvar
3-10 mars 4 platser kvar
10-17 mars (fullbokad)
17-24 mars 4 platser kvar
24-31 mars (fullbokad)
7-14 april 9 platser kvar
14-21 april 10 platser kvar

Min / max deltagare: 2 / 10

 Pris per person:
  19 800 SEK
 

 Priset inkluderar
  • Helpension
• Hundsläde med kusk
• Boende enligt programmet
 Priset inkluderar inte
  • Flyg
• Res- och avbeställningsförsäkring.

Program
OBS!
Detta är endast en generell plan och vårt program beror på väder- och isförhållanden.

Dag 1:

Vi ankommer med flyg till Kulusuk flygplats och kliver ombord på en helikopter för vidare färd över den mäktiga Ammassalikfjorden till Tasiilaq, huvudorten i Östgrönland. Efter att du gjort dig hemmastadd vid ditt boende så har du tid till att utforska staden som är den största på östkusten med sina ca 2000 invånare. På kvällen så har vi en gemensam middag vid vårt boende där en lokal kock står för tillagningen. Vi har då även ett välkomstmöte där vi går igenom vad ni ska få vara med om de kommande dagarna. Vi går igenom utrustning och ser till att ni får det som ni bokat in att hyra och ser till att ni är redo att starta äventyret.

Boendet: Du blir inhyst i ett hus i centrala Tasiilaq. Huset har plats för två deltagare per rum i enkelsängar. Husen har ett vardagsrum, fullt utrustat kök och badrum med dusch och vattenklosett.

Dag 2
Vid 9 möter vi upp hundförarna och börjar med att förbereda hundar och hundsläde. Vi färdas sedan över Kun Oscars fjord, upp till den stora insjön Qordlortoq, där vi tar en kort paus och njuter av det sceniska landskapet. Vi fortsätter sedan vår färd i dalarna mellan de magnifika bergen tills vi kommer till tre små jaktstugor kända av de lokala som "kaffebaren" och vilket ställe passar bättre för en paus än här?

När vi fortsätter vår tur så klättrar vi upp till 500 meter över havet där vi får en riktig fin utsikt över Sermilik isfjord. Vi startar sedan vår nedfärd genom en smal rutt som är en frusen bäck som leder oss till vårt övernattningsställe vid mynningen av isfjorden.Boendet: Du blir inhyst i ett enkelt men charmigt bergshydda, där vi sover i sovsäck. Utedass finns men ingen dusch.

Dag 3
Vi spenderar dagen i omgivningarna nära våra övernattningsstugor. Du kan välja på att bara njuta av den fridfulla tillvaron i denna vackra omgivning, eller så följer du med guiden på en snöskosvandring upp för åsarna och de mindre bergen för att få en ännu bättre utsikt. Borta i fjärran så kan vi se inlandsisen som täcker uppemot 85 av Grönlands yta.

Om vi har en klar himmel så är det här en bra plats att få syn på norrsken.

Boendet: Samma boende som natten innan.

Dag 4
Efter frukost så gör vi i ordning slädarna och fortsätter vår färd som leder oss till den lilla byn Tiniteqilaq. Dagens tur innebär hårt arbete både uppför och nerför branta partier med slädarna. Vi traverserar längden av Tinitglaciären vilket ger oss en andmäktig utsikt över den isbergsfyllda fjorden med inlandsisen och byn Tiniteqilaq i bakgrunden. Vi kommer att göra flera stopp på vår färd för fotografering och för att få i oss vätska och energi.

Vi spenderar natten i en relativ nybyggd bergshydda vid utkanten av byn. Om förhållandena är med oss så kan vi få möjlighet att följa med en av de lokala invånarna på en båttur i isfjorden där du får se isbergen på närmre håll och kanske även få vara med om när de fångar en säl. På kvällen så äter vi middag hemma hos en lokal familj, där det ofta är säl och val på menyn.Boendet: Bäddarna i stugan har riktiga träsängar med ordentlig bäddmadrass. Vi sover i våra sovsäckar. Det finns här möjlighet att ta en dusch i byns servicehus.

Dag 5
Vi lämnar byn Tiniteqilaq bakom oss och fortsätter genom den en mil långa Kugarmitdalen. Vi passerar flera glaciärer och frusna sjöar för att ta oss till änden av dalen där vi tar oss nerför branta sluttningar till Imaliafjorden.Vi fortsätter på den frusna fjorden mot byn Qernetivartivit där vi finner stugan vi ska spendera natten i. Om det finns tid och lust så kan vi ta fram fiskeutrustning och försöka få upp blåkveit (hellefisk) eller uer (rödfisk).

Boendet: Stugan är en standard bergshydda i en fantastisk omgivning omgiven av havsisen. Vi sover i sovsäck och har ett utedass men ingen dusch.

Dag 6
Vår sista dag på hundsläden tar oss tillbaka till Tasiilaq. Färden tar oss över höga glaciärer som innebär hårt arbete för både hundar och människor. Efter ca 4-5 tim beräknar vi att vara framme.På kvällen har vi en gemensam middag vid vårt boende där vi använder oss av en lokal kock.

Boende: Samma boende som första natten.

Dag 7
Idag är till eget förfogande i Tasiilaq. Du kan t.ex. besöka museet, hantverkstaden, kyrkan eller bara ströva runt och se på omgivningarna.

Boendet: Samma boende som natten innan.

Dag 8
Idag tar vi farväl och börjar med helikopterturen till Kulusk där flyget tar oss vidare till Island.

Resevillkor
Läs resevillkoren här »