Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 

 

       

Super-jeepäventyr, 3 dagar (5600)

Med super-jeep, som är så karaktäristiskt för Island, tar vi oss runt på ett äventyr där vi kommer till platser som man inte når på de vanliga bussresorna.

Följ med på en tur utöver det vanliga! Vår chaufför och guide tar oss till sydkusten med sina dramatiska svarta stränder. Likaså vattenfallen Seljalandsfoss och Skógarfoss med vatten från glaciärerna Eyjafjallajökull och Mýrdalsjökull. Vidare tar vi oss in i höglandet via dalen Thjórsándalur, den vattenfyllda kratern Ljótipollur och varma källor i Landmannalaugar. Vi har siktet inställt mot Hekla, drottningen av de isländska vulkanerna. Bara vädret tillåter kör vi 950 m upp längs vulkanen och får en helt fantastisk utsikt. Naturligtvis besöker vi även de klassiska ställena Geysir, det fantastiska vattenfallet Gullfoss och Thingvellir nationalpark.

 Resedatum (5600)
    2021:

Alla dagar i veckan juni - september

Min deltagare: 4

 Pris per person:
  Del i dubbelrum från: 13 200:-
Enkelrum från: 15 990:-

Priserna ovan är en vägledning. Exakt pris fås vid bokningsförfrågan.
 

 Priset inkluderar
  • Transport till/från övernattningsställe i Reykjavik
• Super jeep med förare / guide för tre dagar
• Boende på 2-3* hotell två nätter
• Två frukostar
 Priset inkluderar inte
  • Flygresa
• Res- och avbeställningsförsäkring.

Program
Dag 1 - Sydkusten och glaciären Mýrdalsjökull
Denna tur tar oss till Atlanten via Hveragerði, staden som ligger rakt på en massa varma källor och som utnyttjar energin till att driva olika odlingar i växthus. Vi har panoramautsikt över de ständigt föränderliga glaciärflodslätterna som slås samman med de dramatiska svarta stränderna på Islands sydkust.

Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

Vi kör sedan inåt landet till två vattenfall, det graciösa Seljalandsfoss där den som är säker på foten kan gå bakom fallet, och imponerande Skogarfoss. Skógarfoss bär vatten från två kraftfulla glaciärer, Eyjafjallajökull och Mýrdalsjökull som dominerar sluttningarna av den aktiva vulkanen Katla. Om väder och vulkanisk aktivitet tillåter, har du möjlighet att uppleva skoter, hundspann, guidad glaciärvandring eller ridning på islandshästar. Dessa aktiviteter ingår inte i resans pris. Vi återvänder till ditt hotell i tid för middag.

Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

Dag 2 - Landmannalaugar och Hekla
Vår resa går först genom dalen Thjórsádalur och vi stannar till vid Hjálparfoss, ett av Islands vackraste vattenfall, innan vi fortsätter till det extraordinära bergslandskapet, den vattenfyllda kratern Ljótipollur och de varma källorna i Landmannalaugar. Här har du möjlighet att bada i de naturligt uppvärmda vattnet eller gå med på en kort guidad vandring innan vi fortsätter till Hekla, drottningen av isländska vulkaner. Om väder och geologiska förhållanden tillåter kör vi till en höjd av 950 meter upp på sidan av vulkanen och får en häpnadsväckande utsikt. Vi anländer till ditt hotell i tid för middag.

Dag 3 - The Golden Circle och glaciären Langjökull
Denna klassiska tur börjar från söder och går mot det dånande och vackra Gullfoss, det gyllene vattenfallet. Härifrån kör vi vidare till den mäktiga glaciären Langjökull. Du har möjlighet att köra skoter, fyrhjuling eller forsränna. Dessa aktiviteter ingår inte i resans pris. Vi kör in i det geotermiska området kring Geysir med sprutande och bubblande varma källor. Vi fortsätter sedan till sjön Laugarvatn och Thingvellir nationalpark, platsen för världens äldsta parlament, som är med på UNESCO's världsarvslista. Ingången till Thingvellir är en promenad genom Almannagjáravinen. Här möts de europeiska och nordamerikanska plattorna. Än idag driver de två kontinenterna isär och skapar Island, geologins yngsta land. Vi återvänder till Reykjavik i tid för middag. Beroende på säsong och väder finns det chans att se midnattssol eller norrsken.


Resevillkor
Läs resevillkoren här »

   
 

 

In English

Klicka på bilderna för större version