Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 

 

       

Mitt Island - Sommar, 8 dagar (5800)

Mitt Island är en härlig veckoresa till Island där vi har vår bas i huvudstaden Reykjavik och gör guidade utflykter till den spektakulära isländska naturen.På denna resa får du uppleva några av våra mest populära utflykter på Island. Ett måste när man reser till Island är att bada i den härliga Blå Lagunen. Detta besök kombinerar vi med att även utforska de fascinerande geotermiska omgivningarna på Reykjaneshalvön. Upplev även den klassiska utflykten Gyllene Cirkeln där du bland annat får se vattenfallet Gullfoss och den aktiva gejsern Strokkur i Geysirområdet.

Vi lär känna Reykjaviks spännande historia och kultur med en guidad stadsrundtur. Vi skall också ge oss ut till havs med båt för att skåda efter valar med mycket stora chanser att se bland annat puckelval, späckhuggare och lunnefågel. Sist men inte minst njuter du av kuststräckan på södra Island när vi åker förbi några av de mest kända vulkanerna, Hekla och Eyjafjallajökull. Under resan har vi även två helt lediga dagar där du kan passa på att shoppa eller varför inte lägga till extra utflykter? Förslagsvis ridning eller superjeep för att komma ännu närmare den isländska naturen.

Vi rekommenderar varmt att göra restaurangbesök i Reykjavik under er resa till Island. Den isländska huvudstaden har ett pulserande nöjesliv, rikt kulturliv och många riktigt bra restauranger.

Vi tipsar bland annat om följande restauranger:
- Restaurant Reykjavik, trevlig restaurang i den gamla delen av stan
- Fishcompany (Fiskfélagið), prova den fantastiska avsmakningsmenyn Around Iceland
- Tapashuset (Tapashúsið), spännande blandning av spanska och isländska tapas
- Lækjarbrekka, allt från isländskt lamm, färsk fisk och skaldjur till vegetariskt
- Grillið Restaurant, underbar mat och fantastisk utsikt över Reykjavik

 Resedatum (5800)
    2018:

Avresor måndagar under perioden nedan.
Direktflyg till Island från Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Göteborg*.

Maj: 21, 28
Juni: 4, 11, 18, 25
Juli: 2, 9, 16, 23, 30
Augusti: 6, 13, 20, 27
September: 3, 10, 17

*Viktigt för resenärer ifrån Göteborg
Resenärer som skall till Göteborg flyger hem på natten mellan söndag och måndag. D.v.s. transfern till flygplatsen avgår söndag kväll vid 21.30 och flyget går efter midnatt kl. 00:30. Notera dock att hotellet är bokat i 7 dygn vilket innebär att ni har tillgång till hotellrummet hela kvällen på söndagen också.

Min deltagare: 10

 Pris från per person (SEK):
 
   
Hotel Cabin
**+

Hotel Cabin ligger med ca 20 minuters promenadavstånd till centrum. Ett enkelt men trevligt hotell. Restaurang och bar finns. Lokalbuss går precis utanför hotellet. (Officiell bedöming 3 stjärnor.)

Del i dubbelrum 13995:-
Del i trippelrum *) 14865:-
Enkelrum 18865:-
   
Barnrabatt
2-11 år
695:-
  *) Uppgradering till Superior, därav det högre priset.

Centerhotel Plaza
***+

Centerhotel Plaza har ett av Reykjaviks absolut bästa lägen, mitt i hjärtat av de gamla ursprungliga kvarteren. Härifrån har du nära till restauranger, affärer och Reykjaviks nattliv. Du har också gångavstånd till Islands nationalteater och flera gallerier och museer.

Del i dubbelrum 15995:-
Del i trippelrum 16100:-
Enkelrum 25745:-
   
Barnrabatt
2-11 år
695:-
   
Centerhotel Arnarhvoll
***+

Hotel Arnarvholl öppnade i augusti 2007 och är alltså tämligen nybyggt, inrett i modern skandinavisk design. Hotellet ligger i Reykjaviks centrum, alldeles nere vid vattnet. Utsikten ut över Reykjaviks vik och bergen som omger staden är otroligt vacker. På översta våningen finner ni frukostserveringen och SKY Lounge & bar, därifrån är utsikten magnifik.

Del i dubbelrum 16850:-
Enkelrum 27450:-
   
Barnrabatt 2-11 år 695:-
   
   
 


Observera att barnrabatt erbjuds endast när barn delar rum med två fullt betalande vuxna.
 

   

 Priset inkluderar
  • Flyg till Island från Stockholm/Köpenhamn/Oslo eller Göteborg t/r (1 incheckad väska + 1 handbagage)
• Utflykt: Reykjaneshalvön och Blå Lagunen, svensktalande guide
• Utflykt: Gyllene Cirkeln, svensktalande guide
• Utflykt: Sydkusten, svensktalande guide
• Utflykt: Reykjavik stadsrundtur, svensktalande guide
• Utflykt: Valsafari, engelsktalande guide
• 7 nätter på valt hotell inklusive frukost
• Transfer mellan flygplats och hotellet t.o.r.
 Priset inkluderar inte
  • Rese- och avbeställningsförsäkring.

Program

Dag 1: Ankomst
På måndagar har vi direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Göteborg. Vid ankomst till flygplatsen väntar vår transfer som tar er till vald inkvartering i Reykjavik för incheckning.

På era lediga dagar kan ni utforska Reykjavik på egen hand eller lägga till extra utflykter och uppleva mer av Island. Kom närmare naturen med en ridtur på islandshäst eller åk på en spännande utflykt med superjeep. Kontakta oss för fler tips och bokning av utflykter.

Dag 2: Reykjavik stadsrundtur - svensktalande guide
Reykjavík är en stad med många ansikten. Vi besöker dess historiska och moderna delar med buss och svensktalande guide. Höjdpunkter på turen: Perlan, Hallgrimskyrkan, presidentresidenset och Hafnarfjördur. Längd: ca 2,5h.

Reykjavik webcam - live just nu: Klicka här.

Dag 3: Sydkusten
Sydkusten är en perfekt utflykt för dig som är naturälskare. Du får möjlighet att stå bakom det stora vattenfallet Seljalandsfoss, gå upp till vattenfallet Skógafoss och se de mäktiga vattenmassorna forsa ner. Resan går längs Islands södra kust till den lilla charmiga byn Vik i Myrdal. Här har du en vacker utsikt mot glaciären, en svart lavastrand och imponerande klippformationer.

Dag 4: Ledig dag
På era lediga dagar kan ni shoppa i Reykjavik, besöka ett lokalt badhus eller lägga till fler utflykter. Vad sägs till exempel om att uppleva forsränning på en glaciärflod, utforska en glaciär med vandring och isklättring eller ta en fantastisk utflykt med flyg över den isländska naturen. Kontakta oss för fler tips och bokning av utflykter.

Dag 5: Valsafari
Denna dag skall ni uppleva valsafari i Faxaflói utanför Reykjavik. På denna utflykt kan ni bland annat se späckhuggare, knölval, puckelval, delfiner och i unika fall även blåval. Under högsäsongen (maj-aug) är det mycket stora chanser att även få se lunnefåglar. Ombord på båten finns kiosk, bar och förfriskningar. Valsafari från Reykjavik avgår flera gånger varje dag. Längd ca 3 h.

OBS! Transfer från hotellet ingår ej. Valsafarin utgår ifrån Reykjaviks hamn och ni har gångavstånd från flera av våra hotell. Vi föreslår en promenad ner till hamnen, ca 10-25 min beroende på hotell. Chansen att få se val är 99 %, (i de unika fall vi inte ser val, erbjuds en gratis tur samma dag eller senare i veckan.)

Dag: 6 Reykjaneshalvön och Blå Lagunen - svensktalande guide
Att besöka Blå Lagunen är ett mycket bra sätt att starta sin Islandsresa. Det uppfriskande mineralrika vattnet gör underverk för kropp och själ. Vi åker från hotellet vid 13:30-tiden och börjar utflykten med att uppleva de geotermiska områdena som finns på Reykjaneshalvön med ett stopp vid Krysjuvik – ett kokande, bubblande svaveldoftande område. Därefter åker vi till Blå Lagunen där badet tar ca 1,5 timme. Ta med badkläder. Total längd på utflykten: ca 5 h. Vi är åter på hotellet ca kl. 19.

Dag 7: Gyllene Cirkeln - svensktalande guide
En utflykt som genom åren utvecklats till ett "måste" när man besöker Island. Vi besöker nationalparken Thingvellir där det isländska tinget grundades år 920. En historiskt mycket viktig plats för Island. Vidare till Nesjavellir, som förser Reykjavik med 25 % av allt varmvatten. Därifrån åker vi till det mäktiga vattenfallet Gullfoss och de varma källorna i Geysirområdet i Haukadalur. På hemvägen kommer vi till det forna biskopssätet i Skálholt. Det finns möjlighet att äta lunch på denna tur. Längd: ca 8 h.
Gullfossområdets webcam - live just nu: Klicka här.
Geysirområdets webcam - live just nu: Klicka här.

Sent på kvällen blir det transfer till Flygplatsen för de som ska till Göteborg med hemfärd strax efter midnatt.

Dag 8: Hemresa
Vår transferbuss hämtar och tar er i god tid till flygplatsen för hemresa. Passa på och handla tax-free i Keflaviks prisvärda taxfreebutiker.

OBS! Resenärer som skall till Göteborg flyger hem på natten mellan söndag och måndag. D.v.s. transfern till flygplatsen avgår söndag kväll vid 21.30 och flyget går efter midnatt kl. 00:30. Notera dock att hotellet är bokat i 7 dygn vilket innebär att ni har tillgång till hotellrummet hela kvällen på söndagen också.


Resevillkor
Läs resevillkoren här »

   
 

 

Klicka på bilderna för större version