Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 

 

       

Island runt med den arktiska kustvägen och Grimsey med svensk färdledare, 12 dagar (5919)

Under denna resa runt hela den isländska kusten får vi uppleva naturliga underverk som Island med rätta är berömt för. Forsande vattenfall, glaciärer och glaciärlaguner, rykande källor, djurliv och vildmark. På norra Island åker vi längs den Arktiska kustvägen som fått utmärkelsen ”Best in Europe” av Lonley Planet. I resan ingår även en dagsutfärd med båt till ön Grimsey - enda stället på Island där man kan komma norr om polcirkeln. Det finns också möjlighet att åka på valsafari, gå på öl-spa och bada i Blå Lagunen.


Foto: Visit North Iceland

Reseledare på denna tur är vår egen Disa som är uppvuxen på Island.

 

Vi har även denna tur som ett bilpaket på antingen 9 eller 12 dagar. Kontakta oss på 08-55626970 eller info@gronlandsresor.se för mer information.

 Resedatum (5919)
   

16 - 27 augusti 2021

Min deltagare: 10
 

 Pris per person i del i dubbelrum (SEK):
 
Del i flerbäddsrum: 36900
Del i dubbelrum: 39400
 
   
Utflykter som går att förbokas: Pris
Naturbad i Myvatn: 470
Båttur i glaciärlagunen Jökulsárlón 585
Ölspa nära Dalvik 800
Valsafari i Husavik 880
Blå Lagunen - pris från (varierande priser) 990
 Priset inkluderar
  • Flyg Stockholm/Köpenhamn/Oslo - Keflavik tur och retur inkl en incheckad resväska upp till 23 kilo och 1 handbagage
• 11 nätter på Vandrarhem med delade faciliteter
• 10 middagar
• 9 luncher
• 11 frukostar
• Svensktalande guide
• Svensktalande reseledare
• Transfer Reykjavik till Keflavik
• Bussresa runt Island enligt program
 Priset inkluderar inte
  • Inträde till Blå Lagunen och en del andra uflykter i programmet som finns som tillköp
• Res- och avbeställningsförsäkring.

Program

24 juni onsdag:
Ankomst Keflavik flygplats och vi börjar att köra runt Reykjaneshalvön där vi bland annat ser bron över sprickan mellan “Amerika och Europa”, rykande källan “Gunnuhver” och i Krisuvik ryker det i marken bland bubblande svavelkällor.

Längs sydkusten finner vi de fina vattenfallen Seljalandsfoss och Skogarfoss som visar sig vackert som alltid tills vi når det lilla samhället Vik som är Islands sydligast belägna samhälle. Viks största sevärdheter är den lilla kyrkan, de märkliga klipporna “Reynisdrangar” i havet och om man har tur vyerna över Myrdalsjökull och vulkanen Katla, en av Islands mest aktiva. På berget vid havet häckar stora kolonier av måsar. Vi äter middag tillsammans och övernattning i Vik.

Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

25 juni torsdag:
Färden fortsätter via lavafälten i Eldhraun och de svarta glaciärdynerna i Myrdalssandur. Vi kommer till Skaftafell Nationalpark, en vacker, grön oas nedanför Öræfajökull som är den högsta toppen på Island (2119 m). Vidare åker vi till den mytomspunna och 190 meter djupa glaciärlagunen Jökulsarlon där vi hör dånet när stora isberg kalvar från glaciären Breidamerkurjökull.
Middag och boende i Djupivogurområdet.

Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor
Amfibiebåtarna som används i Jökulsárlón
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

26 juni fredag:
I dag upplever vi de glest bebyggda östfjordarna med majestätiska berg på ena sidan och små fiskebyar vid Atlanten på den andra. Vi övernattar i byn Seyðisfjörður som anses av många vara en av Islands mest pittoreska städer.

27 juni lördag:
Idag besöker vi Borgarfjördur eystri och älvornas hem i den lilla byn Bakkagerði. På holmen Hafnarhólmi finns ett myllrande fågelliv och med lite tur kan vi se lunnefåglar, stormfåglar och tretåiga måsar flyga omkring. Vi åker vidare tills vi når Langaneshalvön där det blir en middag och övernattning. Se en film om den nordöstra delen av Island här nedan.

 

28 juni söndag:

Klicka för större version

Den arktiska kustvägen börjar nu och vi kör runt halvön Melrakkaslétta som sträcker sig nästan hela vägen till polcirkeln och är ett paradis för fågelskådare och personer med geologiskt intresse. Mitt på den mittatlantiska ryggen ligger den Nordamerikanska och Eurasiska kontinentalplattan som glider isär.
En stor variation i landskapet med vacker fjällutsikt från den breda fjorden Öxarfjörður. Vi stannar 2 nätter i området.


Fyr i midnattssolens sken.
Visit North Iceland


The Arctic Henge
Visit North Iceland

29 juni måndag:
The diamond circle kallas en rutt på norra Island som bland annat tar er till vattenfallet Godafoss (gudarnas vattenfall). Mývatn (Myggvattnet) som är känt för sitt månliknande landskap, aktiva vulkaner, puttrande svavelpölar och märkliga lavaformationer. Här befinner man sig vid ett av världens naturunder och området finns numera upptaget på FN:s lista över skyddsvärda områden. De varma källorna Hverir vid Námafjall där vi tar en promenad mellan bubblande lergropar och rykande gejsrar. Dimmiborgir, "De svarta borgarna" är ett område fullt med märkliga lavaformationer. Det skapades för mer än 2 000 år sedan. Dettifoss, Europas mäktigaste vattenfall. Det är 44 meter högt och 100 meter brett. Ásbyrgi (gudarnas borg) vars hästskoliknande form enligt fornnordisk mytologi skapades av Sleipner, Odens åttafotade springare. Hljodaklettar, de viskande klipporna, med sina märkliga basaltpelare och formationer som genast sätter fantasin i rörelse. Klipporna har fått sitt namn från den spöklika akustiska effekten som spiralformationerna skapar.

30 juni tisdag:
Vi börjar dagen med ett stopp i Grenivik som är en vacker liten fiskeby med runt 300 invånare. Därefter blir det norra Islands huvudstad Akureyri som med sitt vackra läge vid en fjord och med höga berg i bakgrunden gör staden utan tvivel till en av de vackraste städerna på Island. Vidare går färden längs dalen Öxnadalur som är mycket vacker med enstaka bondgårdar och vackra, spännande berg tills vi når Arskogströnd där det ligger Islands enda ölspa där du kan bada i öl.
Övernattning i Dalvik 2 nätter.

1 juli onsdag: Grimsey
Grimsey är en ö norr om Dalvik och är den enda bebodda ön på Island som befinner sig norr om polcirkeln (det finns en obebodd holme som ligger längre norrut). Vid 09:00 avgår Färjan från Dalvik till Grímsey. Färjan tar ca. 3 timmar tvärs över och vi stannar i fem timmar på ön där vi gör en rundvandring.
Grímsey är ett bra ställe för folk som vill se lunnefåglar. Vid 20 tiden är du tillbaka till fastlandet och Dalvik där vi sover en natt till.

2 juli torsdag: KUST AV SAGOR OCH MYTOLOGI
Den västra delen av den arktiska kustvägen är ett område med en unik atmosfär kust och höga berg som erbjuder utmärkt miljö att upptäcka den arktiska naturen med sälar och fåglar i ett bördigt land tillsammans med berättelser, sagor, myter och historier. Vi börjar i Siglufjordur som är en liten fiskeby som är som förr i tiden den största sillstationen i världen. Där finns det ett mycket intressant museum som berättar levande om hur människorna levde och jobbade på den tiden. Vidare längs kusten och till Grettislaug där vi har möjlighet att ta ett dopp i den varma naturkällan.


Trollhalvön (Trollaskagi)
Visit North Iceland

3 juli fredag: Reykjavik
Nu blir det sista dagen på vår resa innan vi når huvudstaden Reykjavik. Vi börjar med att köra längs kusten på Vatnsneshalvön och där stannar vi vid klippan Hvitserkur. Klippan Hvítserkur är även känd som trollet. Den är en 15 m hög basaltsten som sticker ut från Hunaflóabukten. Klippan är häckande mark för sjöfåglar vilket gör att man får en känsla att den ständigt är i rörelse. Vilket ytterligare förstärker tanken på att Hvítserkur på något sätt är ett levande väsen.

Vi fortsätter resan mot Reykjavik via Borgarfjordur den magiska sagornas dal, och tar in på vårt boende i Reykjavik Centrum där vi bor 2 nätter.
Kvällen avslutas med vår sista gemensamma middag på en restaurang i Reykjavik centrum.

4 juli lördag.
En dag till eget förfogande.
Om ni inte tidigare varit på Island rekommenderar vi att ta en dagstur “Den Gyllene Cirkeln” som går till nationalparken Thingvellir, sprutande gejser och vattenfallet Gullfoss eller en tur till halvön Snaefellsnes. Mer information om dagsutflykter från Reykjavik kan ni se på här

5 jul - Hemresa
kl. 13:00 avgår transferbuss till Keflavik flygplats. Många väljer mot tillägg att besöka den Blå Lagunen på vägen till Keflavik flygplats och då blir det avgång kl. 09:00 på morgonen.
Planet avgår efter kl. 16:00 beroende på om ni ska till Stockholm, Oslo eller Köpenhamn.

Foto: Patrik Grönvik, Grönlandsresor
Blå Lagunen, en perfekt start på ett islandsäventyr
Foto: Patrik Grönvik, Grönlandsresor


Resevillkor
Läs resevillkoren här »

   
 

 

Vissa bilder är klickbara för större version