Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 

 

       

Färöarnas pärlor, 8 dagar (6526)

Färöarna är för många en okänd destination som man gärna vill utforska men inte riktigt vet var man ska börja. För dig som vill ha en lätt och okomplicerad resa har vi satt ihop ett paket som ger dig en helhetsupplevelse av öarna - den orörda naturen, historia och traditioner och den avslappnade livsstilen. Du reser individuellt men har ett planerat program med lokal guide som tar dig med på dagsturer runtom på öarna.


De branta klipporna vid Beinisvord på Sydön

Vad tycker våra resenärer?
"Vi har varit på en jättetrevlig resa, Färöarnas pärlor, vi reste med Grönlandsresor. Allt var så välarrangerat; bra boende på hotell Torshavn mitt i centrum, välplanerade utflykter med bra guider, det var två och en halv dag för egen tid, då bokade vi in en utflykt som fanns som tillval på resan på lördagen. Vill man ha en resa med upplevelser då ska man boka in sig på den här resan".

Det är ungefär så här vi har berättat om vår resa 19-26 augusti. Vi är jättenöjda. Vi fick se så mycket under den här resan tack vare de välplanerade utflykterna.

Hälsningar Anders och Lotta Gustavsson (Reste sommaren 2019)

 Resedatum (6526)
  2023: Start måndagar maj - september

Min / max deltagare: 2 / 20

 Pris från per person i del i dubbelrum: (SEK)
 
Start Köpenhamn
Pris från 27 900:-

Tillval:
Utflykt till Vestmanna fågelberg på lördagen: 2350:-

Alla priser är baserade på lägsta pris med Atlantic Airways och priset på resorna är beroende av platstillgång på dessa biljetter. Flyg från Stockholm på förfrågan.
 

 Priset inkluderar
  • Flyg tor till Färöarna från Köpenhamn inkl skatter och avgifter
• Transfer till och från flygplatsen
• Boende på hotell *** 7 nätter
• 7 st frukost
• 4 st lunch (kan vissa dagar vara matsäck)
• Båtturer till Suduroy, Sandön och Mykines
• 4 st heldagsutflykter
• 1 st halvdagsutflykt
 Priset inkluderar inte
  • Res- och avbeställningsförsäkring.

Program
OBS!
Detta är endast en generell plan och programmet kan bl.a. behöva anpassas efter vädret.

Måndag Resan startar med flyg från Köpenhamn och du landar ca 2,5 timmar senare på Vagar. När du landar så får du transport in till huvudstaden Torshamn, antingen med taxi eller med buss. På väg till Torshamn så färdas vi i tunnel mellan öarna.

Tisdag
Till eget förfogande.

Onsdag är dagen då vi besöker Mykines, den västligaste delen av Färöarna. Mykines är berömt för sitt rika fågelliv, bergen och vandringen ut till Mykinesholmur där lunnefåglar, havssulor och tretåig mås häckar.
OBS! I skrivande stund så är det oklart om själva Mykinesholmur kommer att vara öppen för turister 2023. Anledning till detta är att det är ett krav från myndigheterna för att skydda fågellivet. Nu har de renoverat bron över till holmen och det tyder på att de kommer att släppa dit turister. Ni kommer dock att se en hel del lunnefåglar oavsett.


En av de tusentals lunnefåglar som finns ute på Mykinesholmur
 


En av de 8 kolonierna av havssulor

Torsdag På morgonen ger vi oss iväg på en heldagstur till Suduroy. Färjan startar i Torshamn och tar oss förbi både Lilla och Stora Dimön. När vi två timmar senare anländer till Tvöroyri så gör vi en heldagstur med buss. Suderoys skiljer sig en del från övriga Färöarna i utseende.


Sydspetsen på Suduroy (och Färöarna)- Akraberg


Vid berget Beinisvörd

Fredag Idag väntar en tur till de nordliga öarna som karaktäriseras av små öar med branta klippor ner i havet. Vi kommer att få fina utsikt över Fugloy, Svínoy, Bordoy och Kunoy. På vägen besöker vi även kyrkan i Klaksvik och vikingabosättningen vid Leirvik.

Lördag är till eget förfogande. Utforska Torshamn med Tinganes, konstmuseet, historiska museet, Norden Hus och den gamla stadsdelen ”úti á Reyni”. Passa på att göra lite shopping. Besök någon av de fina restaurangerna.


Torshamn med Tinganes till vänster sett från sjösidan

Ett besök till Vestmanna fågelberg är ett uppskattat utflyktsmål (tillägg). Med båtar som utgår från hamnen i Vestmanna åker vi till de dramatiska klipporna där vi färdas in i trånga passager och genom grottor, på klippväggar häckar bl.a. tretåiga måsar och sillgrisslor.


Trånga passager vid Vestmanna fågelberg

Kanske ta en av gratisbussarna till Kirkjuböur där Färöarnas äldsta kyrka från 1111 ligger och  här finns även en ruin av St Magnuskatedralen som förstördes av en lavin 1772. Gör även ett besök i "roykstuan" i gården som bebotts av samma familj i 17 generationer. Vi gör ett stopp här även på söndagen efter Sandoy men då är det inte säkert att vi kan komma in i Roykstuan.


Gården i Kirkjuböur
 

Söndag Idag gör vi en tur till Sandoy, där den gamla traditionella färöiska livsstilen fortfarande lever kvar. På väg tillbaka från Sandoy så gör vi ett kort stopp i Kirkjuböur men det är då inte säkert att vi kommer in i Roykstuan.

Måndag
Transfer tillbaks till flygplatsen för färd hem.


Resevillkor
Läs resevillkoren här »

   
 


Alla bilder fotograferade av Mikael Grönvik, Grönlandsresor.
Klicka på bilden för större version.


Det gäller att vandra försiktigt ovanför de branta klipporna ner mot havet


Man får lära sig samsas på de smala vägarna, både med mötande bil och får.


Dramatiska berg


Färöarna betyder Fåröarna


Stig uppför berget