Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 

 

       

Färöarna - med färdledare, 6 dagar (6528)

Nu med en avgång med svensktalande färdledare! Det här är resan för er som på ett bekvämt sätt vill utforska Färöarna med färdledare. Vi har satt ihop ett program som passar den som inte varit så mycket på Färöarna tidigare. En lokal guide tar er runt på öarna och visar upp de många natur- och kulturupplevelserna med både gammalt och nytt. Rundresan tar dig till de öar som knyts ihop med bilväg och nätterna tillbringas på tre olika platser.Klipporna vid Gjógv
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

 Resedatum (6528)
  2021:
1-6 juni
15-20 juni Svensktalande färdledare!
17-22 juli Stationerade i Torshamn alla nätter

Min / max deltagare: 6 / 12

 Pris per person: (SEK)
  Från 21460:-
(beroende av flygklasser och hotell tillgängliga)
Priset gäller från Köpenhamn. Hör med oss för flyg från Stockholm.

Uppgradering till Superior rum i Gjáargarður 370:- / person

Enkelrumstillägg: 3650:-

Avskedsmiddag på Áarstova 750:-
(Smoked salmon, Braised Faroese lamb bov served with roots, Ruhbarb compot)

 

 Priset inkluderar
  • Flyg tor till Färöarna från Köpenhamn inkl skatter och avgifter
• Helpension förutom middag dag 5
• Färdledare engelsktalande
• 5 nätter på hotell antingen i Torshamn alla nätter (avg 17/7) eller på tre olika hotell Hotel Gjáargarður**, 62N Hotel*** och Hotel Brandan***
• Diverse utflykter som nämns i programmet
• Utflykt till Vestmannas fågelklippor.
• Inträde till vaxmuseet i Vestmanna
• Besök i Roykstovan i Kirkjubøur
• Utflykt med båten Lakeside på Sørvágsvatn till vattenfallet Bøsdalafossur.
• Tunnelavgifter
 Priset inkluderar inte
  • Res- och avbeställningsförsäkring.
• Avskedmiddagen på Áarstova

Program
OBS!
Detta är endast en generell plan och programmet kan bl.a. behöva anpassas beroende på vilken tid på året man åker.

Flygtider:
Normalt är flygtiderna från Köpenhamn kl 12:25 med ankomst 13:40 och från Färöarna kl 14:30 med ankomst i Köpenhamn 17:35.

På avgången den 15 juni med svensk färdledare så är istället flygtiderna 11:00 från Köpenhamn med ankomst 12:15 och 12:50 från Färöarna med ankomst i Köpenhamn 15:55.

Vi ordnar även flyg från andra orter.

Dag 1:
Avfärd med flyg från Köpenhamn till Vagar på Färöarna. Vi startar med en 2 timmars sightseeing med buss innan vi kommer till 62N Hotel***.

Middag på restaurant Karet.

Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor
Gásadalur på Vagar
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

Dag 2:
Efter frukost åker vi till Vestmanna - turen går genom den äldsta av Färöarnas undervattenstunnlar, där vi som djupast befinner oss 105 meter under havsytan.


Vestmanna fågelklippor
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

I Vestmanna så gör ni en båttur till fågelklipporna som är en av Färöarnas mest besökta turistattraktioner. Efter båtturen kan ni också besöka vaxmuseet som beskriver färöisk historia från vikingatiden. Därefter äter vi lunch i restaurangen här.

Vi fortsätter därefter över ön Streymoy till Eysteroy till den lilla vackra byn Gjógv där vi bor två nätter och även intar vår middag.
 


Den berömda klyftan i Gjógv som fungerar som naturhamn. Namnet Gjógv betyder f.ö. klyfta.

Dag 3:
Efter frukost beger vi oss vidare till Färöarnas näst största stad Klaksvik genom ytterligare en tunnel under havet. Vi besöker öarna Borðoy och Kunoy som är kända för sina berg med branta stup. Vi äter vår lunch i Klaksvik och middag i Gjógv eller Torshamn på avgången den 17 juli.

Foto: Monica Larsson, Grönlandsresor
Det färöiska fåret har en extra sträv och hållbar ull.
Foto: Monica Larsson, Grönlandsresor

Dag 4:
Efter frukost lämnar vi tar  vi riktning mot Eiði och vi rundar då Färöarnas högsta berg Slättaretindur med sina 880 möh. Från Eiði åker vi över Atlantbron till Tjørnuvík och därefter till Saksun.


Gården Duvugardur som ligger i Saksun
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

Här låg tidigare en skyddad hamn som nu har blivit tilltäppt av sand så endast småbåtar kan ta sig igenom. Saksun är mycket vackert och även den slingrande smala vägen hit är en upplevelse. Kyrkan i Saksun låg tidigare i grannbyn på andra sidan berget men monterades ner och bars för hand över berget.

Vi passerar sedan den gamla valfångststationen við Air på vår väg in mot huvudstaden Torshamn. Vi äter middag på någon av restaurangerna i stan.

Dag 5
Efter frukost väntar en halvdags sightseeing med buss där vi får en bra överblick av stan och inblick i dess historia och arkitektur. Vi besöker den gamla stadsdelen Reyni, världens äldsta parlament Tinganes och fortet Skansin.


Torshamn med Tinganes till vänster sett från sjösidan
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

Nästa sevärdhet blir ett besök till Kirkjubö. I Kirkjubö finns Färöarnas äldsta kyrka från 1111 och här ligger också resterna av St Magnus domkyrka som förstördes av ett snöskred 1772. Vi gör eventuellt även ett besök i den 900 år gamla Roykstovan. Roykstovan har tillhört samma familj i 17 generationer. Det är ett stort timmerhus med grästak och det sägs att timret kom drivande från Norge för över 900 år sedan och att det är Europas äldsta trähus. Huset har tidigare varit en del av biskopsgården.


Kirkjuböur
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

Vi äter lunch i Torshamn och har sedan eftermiddagen för eget förfogande. Kanske tid att passa på att handla souvenirer?

För de som vill så har vi en tre-rätters avskedsmiddag på restaurant Áarstova. (Se prisrutan för mer info).
Färöarna har annars mycket fina restauranger som t.ex. fiskerestaurangen Barbara eller den nya Ræst som arbetar med fermenterade rätter. KOKS den berömda krogen som fått utmärkelsen ”Nordens bästa restaurang” och nu även fått en stjärna i Michelin, har flyttat till Kirkjubö som ligger på andra sidan berget. Ni bör beställa bord långt i förväg om ni vill besöka någon av dessa restauranger. Koks har adressen koks.fo och de andra restaurangerna når ni via heimaihavn.fo.

Dag 6:
Efter frukost åker vi till Vagar och gör en båttur på Färöarnas största insjö Sørvágsvatn med båten Lakeside. Här på sjön och dess stränder kan vi få syn på flera fåglar som vi kanske inte ser på så många platser så som islom, storlom, enkelbäckasin m.m. Vi kliver av båten vid sjöns ände och ser här vattenfallet Bøsdalafossur som störtar ner 35 meter ner i Atlanten. Det är ganska mäktigt att stå här och förstå vilka naturkrafter som ibland drabbar Färöarna då vågor från Atlanten kan slå upp över vattenfallet!

Efter utflykten äter vi lunch på Hotel Vagar innan vi åker vidare till flygplatsen för transport hem (normalt 14:35 med ankomst i Köpenhamn kl 17:40)

Resevillkor
Läs resevillkoren här »

   
 


Alla bilder fotograferade av Mikael Grönvik, Grönlandsresor.
Klicka på bilden för större version.


Man får lära sig samsa på de smala vägarna, både med mötande bil och får.


Dramatiska berg


Färöarna betyder Fåröarna


Stig uppför berget


Änden av Sørvágsvatn som mynnar till vattenfallet Bøsdalafossur (sett från helikopter).