Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Kajakexpedition i Isfjorden, 6 dagar (7003)

Följ med oss på en sex dagar långt paddeläventyr i den vackra Isfjorden på Svalbard. På sensommaren så går den här turen av stapeln då vi besöker flera intressanta ställen i Isfjorden på Spetsbergen. Vi ser kulturminnen från Svalbards mångfaldiga gruv- och jakthistoria och vi upplever en fantastisk natur. Vi bestämmer själva hur långt vi paddlar från dag till dag och varje dag blir en ny liten expedition.

Isfjorden är dens största fjorden på Spetsbergen och sträcker sig 107 km in i landet. Fjorden förgrenar sig i många mindre fjordarmar, från Trygghamna i väst till Tempelfjorden i öst och Ekmanfjorden i norr.

På den här kajakexpeditionen sätter vi fokus på den nordvästra delen av Isfjorden där det är minst båttrafik. Under paddelturen paddlar vi förbi 7 olika glaciärer som stupar rätt ut i havet, med Sveaglaciären som den mäktigaste. Isfjorden har ett rikt fågelliv, en spännande flora och fascinerande historia. Under expeditionen går vi i land på flera ställen där vi ser närmare på kulturminnen från Svalbards mångfaldiga gruv- och jägarhistoria.

Vårt paddeläventyr startar i Longyearbyn där vi får transport till Yoldiabukta. Målet för turen är att nå fram till Dicksonfjorden och Kapp Smith. Här kommer vi sen på lördagen att bli hämtade tillbaka till civilisationen i Longyearbyn.

Väder och vind kan medföra ändringar i rutt och program, men med våra polarcirkelbåtar är det inga problem att bli hämtade var vi än har tagit oss.

Isfjorden har alla de element Svalbard kan bjuda på, och en sex dagars paddeltur här är ett riktigt äventyr. Området är fantastiskt att paddla i - med höga fjäll och stora glaciärer som ramar in fjorden. Glacierär som kalvar ut i havet, isberg som flyter runt, säl och tusentals fåglar är saker vi har runt oss hela tiden. 

Longyearbyn är startpunkten på vår tur och det är också huvudort på Svalbard. Med sina över 1 600 invånare är det världens nordligaste stad. Frisk luft och en vackert avskalad arktisk natur omger staden. Trots närheten till Nordpolen är temperaturen ganska mild jämfört med andra områden på samma breddgrad. Medeltemperaturen i Longyearbyn varierar från 14 minusgrader på vintern till 6 plusgrader på sommaren.
Vill ni så bokar vi in er extra dagar på något övernattningsställe oavsett om ni vill bo på vandrarhem eller bekvämt på hotell.

Vi har även en kajakexpedition kombinerad med en kryssningsexpedition. Läs mer här!

 Resedatum (7004)
  2018:
18 - 23 juni
25 - 30 juni
 
 Pris (SEK)  exklusive flyg per person:
 

Del i tvåmanstält: 18 750:-

OBS! Ovanstående priser är dagsaktuella priser och kan komma att ändras. Redan bokade resor ändras dock normalt inte (se resevillkoren)

 Priset inkluderar
 

• Övernattning i 2-manstält med liggunderlag.
• Alla måltider enligt program.
• Alkoholfria drycker inkluderat i campen men ej i Longyearbyn.
• Kajakutrustning
• Guide

 Priset inkluderar inte
  • Flyg (kontakta oss gärna för flygpriser)
• Sovsäck
• Övernattning före eller efter turens start
• Måltider som inte nämns ovan.
• Rese- och avbeställningsförsäkring
(Kan dock köpas direkt här på webben)

* Minimum 4 och max 6 personer.
* Det finns begränsat med singel och dubbelkajaker så det kan bli så att man får växla mellan dessa på turen.


Program
Måndag (dag 1)
09:00 Upphämtning från övernattningsplatsen.
När hela gruppen är samlad så genomförs informationsmöte, förberedelser inför resan samt packning av utrustningen. Därefter transporteras vi till Yoldiabukten med polarcirkelbåtar. Bukten är väl avskärmad mot väder och vind och lämpar sig ypperligt för en säkerhetsgenomgång. Första natten tillbringas här med utsikt över Wahlenberg-glaciären.


Tisdag (dag 2)
Idag startar expeditionen på allvar. Planerna för denna dag är att passera Wahlenbergsglaciären samt Sveaglaciären. Vi kommer att paddla genom fjorden på säkert avstånd till glaciärerna och slår upp läger på nordsidan av Sveaglaciären. Har vi tur så kan lyssna till det mäktiga ljudet av den kalvande glaciären när vi njuter av midnattssolen!

Onsdag och Torsdag (dag 3-4)

Från det vackra glaciärlandskapet förflyttar vi oss nu till den gröna och blomstrande Ekmansfjorden. Här innerst i isfjorden finner vi spännande möjligheter till paddling samt många olika kortare vandringsturer.

Fredag (dag 5)

Från inre Ekmanfjorden så tar vi oss ut och rundar Kap Waern mot Kap Smith. På andra sidan av fjorden från Kap Smith så finner vi en av de få, fortfarande, aktiva fasta fångststationerna på Spitsbergen.

Lördag (dag 6)
Sista paddeldagen tillbringas i området runt Kap Smith där vi utforskar den vackra omgivningen. Vi blir hämtade tillbaka till Longyearbyn och anländer dit runt lunchtid. Enligt plan så hinner vi med eftermiddagsflyget men vi rekommenderar att stanna en extra natt i byn så ni inte missar flyget om gruppen blir försenad. Se till att ha en försäkring som täcker eventuella förseningar som gör att ni missar ert flyg!

Hur krävande är kajakturen?
På denna tur är det inte ett krav att du har flera års vana av paddling, men de svalbardska farvattnen kan tidvis vara tuffa med tanke på vind och vågor. Deltagarna ska ha god kondition och inte ha problem med rygg, nacke, armar eller rygg. Vi har stadiga singelkajaker för dig som har paddlingserfarenhet, och för er som inte är lika erfarna paddlare så har vi mycket stadiga 2-manskajaker.

Våra guider är erfarna havskajakpaddlare, och de kommer att att ta hänsyn till gruppens förmåga och alltid sätta säkerheten först. Skulle vi råka ut för dåligt paddelväder så bjuder området på många spännande vandringsturer. Det är alltid säkerheten som går först. Är vädret inte gynnsamt för den planerade rutten så tar vi en annan rutt eller gör en vandringstur.

Deltagarna ska vara förberedda på att deltaga som isbjörnsvakt på nätterna. Det är icke tillåtet för gästerna att bära vapen så om någon upptäcker en isbjörn så ska guiden genast väckas. Vi har även snubbelltrådslarm utplacerat runt campen.

Rekommenderad packlista
Klicka här!

Resevillkor
Läs resevillkoren här »

   
 

 

Foto Dag Nastad
Foto: Dag Nastad

Foto: Erland Folstad
Foto: Erland Folstad

Foto: Erland Folstad
Foto: Erland Folstad

Foto: Nina Bailey
Longyearbyen Foto:Nina Bailey

Foto R. Hartvig
Spitsbergen Gustehouse (Foto: R. Hartvig)

Foto: Per Skretting
Foto: Per Skretting

Foto: Per Skretting