Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 

 

       

Snöskotersafari på Svalbard med övernattning i Vildmarkshytta, 2-3 dagar (7006)

Inom loppet av två eller tre händelserika dagar bjuder denna äventyrliga snöskoterexpedition på en kompakt Svalbardsupplevelse där du får prova på känslan att få vara helt ensam ute i vildmarken i detta isbjörnsland. Vi tar oss fram över glaciärer och berg, genom smala dalgångar och över frusna fjordar ända fram till östkusten. Ett landskap i blått och vitt, en uppsprucken glaciär - det arktiska landskapet är obeskrivligt vackert!
På tredagarsexpeditionen besöker vi även den intrycksfulla spökstaden Pyramiden.

Natten tillbringar vi i den varma och trygga vildmarksstugan vid övergången mellan Adventdalen och Eskerdalen. I den mysiga stugan lagar vi gemensamt middag och får tid att smälta våra unika upplevelser. Du väljer om du endast vill vara med på tvådagarsturen eller även inkludera en tur till den numera övergivna ryska gruvbyn Pyramiden.

 Resedatum (7006)
    2022: Från mitten av februari till snön inte medger det längre

Följande datum är schemalagda för 2-dagarsversionen:
Februari: 23
Mars: 2, 9, 30
April: 6, 13, 20, 27
Maj: 4, 11

3-dagarsturen mot förfrågan.

Min / max deltagare: 4 förare / 10

 Pris från per person (SEK):
  Det krävs en förare per två personer. Det går inte att ensam boka passagerarplats. Däremot så kan två personer boka in förare + passagerare och sedan alternera sinsemellan. Självklart går det bra att alla i gruppen bokar in en egen snöskoter utan passagerare (vilket är att föredra).

Två-dagarsturen:
Förare: från 11 600
Passagerare: från 5 250

Tre-dagarsturen:
Förare: från 16 800
Passagerare: från 9 100
 

 Priset inkluderar
  • Transport till/från övernattningsställe
• Måltider under expeditionen (ej i Longyearbyn)
• Säkerhetsutrustning
• Egen modern snöskoter (en av de mest miljövänliga på marknaden)
• Skoterkläder (overall, stövlar, handskar, hjälm, balaklava eller glasögon)
• Erfaren guide med all nödvändig säkerhetsutrustning

 Priset inkluderar inte
  • Flygresa
• Ev övernattning i Longyearbyn
• Måltider i Longyearbyn
• Läsk och alkoholhaltiga drycker
• Res- och avbeställningsförsäkring.

OBS!
Detta är endast en generell plan och genomföringen av turen och längden på aktiviteterna kan bli ändrade under turens gång på grund av väderförhållande och gruppstorlek. På Svalbard är det vädergudarna som bestämmer. Chansen för att få se isbjörn på turen är inte mycket stora men finns, vi kan dock inte ge någon garanti. Guiden är ansvarig för säkerhet och är den som väljer den rutt som är bäst lämpad efter förhållanden.

Krav på deltagarna
Det krävs ingen erfarenhet av snöskoter, guiden ger instruktioner för detta. Det är krav att deltagarna antingen har förarbevis för snöskoter alternativt körkort för bil eller motorcykel. Deltagarna och guiden/guiderna hjälps åt med sysslorna i stugan, såsom matlagning och disk.
 

Program
2-dagars snöskotersafari
Dagen inleds med en genomgång och ombyte i Longyearbyn och därefter kör vi till vildmarksstugan, ca 30 km från staden. Efter en snabb incheckning sätter vi kursen vidare i riktning mot Sassendalen, Fredheim och den magnifika Tempelfjorden med dess majestätiska berg och glaciär som störtar i havet. På eftermiddagen utforskar vi fjordens fascinerande natur innan vi återväder till vår varma och mysiga vildmarksstuga med god mat och dryck där det kan vara skönt med ett bastubad.Dag 2 går mot öster, målet är att komma upp på den stora glaciärens platå och ta oss fram ända till kanten på östra sidan av Spetsbergen. Här stannar vi för att njuta av en varm utelunch och spana efter isbjörn i sitt hemrevir. Resan är målet i en vildmark så omväxlande och vacker, ett äventyr av särklass. På hemvägen hämtar vi vårt bagage i vildmarksstugan och kör de sista 30 km hem till Longyearbyn.

3-dagars snöskotersafari
Program som 2-dagars äventyret, men på denna 3-dagars resa hinner vi också färdas till den övergivna ryska gruvstaden Pyramiden, vackert belägen intill det mäktiga Pyramidfjället och Nordenskiöldglaciären. För att komma till denna fascinerande spökstad vi måste korsa Tempelfjorden och köra genom breda dalar, över glaciärer och ner på isen vid Billefjorden. Gruvstaden Pyramiden stängdes och övergavs av ryssarna 1998. Sedan dess har tiden till synes stått stilla. Med sina breda gator och planerade samhällsstruktur vittnar staden om den sovjetiska närvaro på denna avlägsna plats.Detta är en resa för den äventyrslystne. Du måste vara beredd att tillbringa långa dagar på snöskotern, och därför är det viktigt att alla deltagare har god fysisk form (inte problem med rygg, nacke, armar eller handleder). Vädret kan förändras snabbt, vi måste vara förberedda på kyla och vind. Snöskotern har värme på styret och är bekväm att köra.

OBS! Om snö- och isförhållande omöjliggör en tur till Pyramiden så kan en tur till den ryska gruvorten Barentsburg vara en alternativ rutt.

Packlista

Obligatoriskt
*
Mjuk väska eller ryggsäck för personlig utrustning och kläder
* Körkort
* Varm mössa
* Halsduk, scarf eller buff som skyddar halsen i vinden
* 1-2 par handskar
* 2 uppsättningar underkläder i material som andas
* En tjock varm tröja eller fleece
* 2 par tjocka ullsockor eller motsvarande
* 1 par varma och vindtäta byxor
* 1 uppsättning kläder för innomhusbruk i stugan
* Tofflor eller motsvarande att ha i stugan
* Solglasögon
* Toalettartiklar
* Använd hellre linser än glasögon om möjligt
* NOK i kontanter för betalning av alkoholhaltiga drycker och läsk i stugan

Rekommenderat
*
Kikare
* Sol- och köldkräm (ej vattenbaserat)
* 1 vindtät fleexejacka
* Plastpåsar för kläder

Resevillkor
Läs resevillkoren här »