Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Utforska Alaska med tåg och båt, 9 dagar (8501)

Utforska Alaska ombord på en av Amerikas mest berömda järnvägar - The Alaska Railroad! Resan startar från Anchorage och under de nio dagarna upplever ni många av Alaskas pärlor. Ett flertal fina utflykter ingår; en 6-timmars kryssning i nationalparken Kenai Fjords, Wilderness jetboat tur från Talkeetna, dagstur med buss i Denali National Park, sightseeing i Fairbanks inklusive museibesök och en 3-timmars kryssning med hjulångare. Dessutom ingår flygresa med Alaska Airlines från Fairbanks tillbaka till Anchorage. Följ med på ett äventyr utöver det vanliga!

I priset ingår förutom tåg, boende och båtutflykter enligt program även en busstur i Denali National Park. I nationalparken finns Nordamerikas högsta berg Denali (tidigare Mt McKinley) och ett rikt djurliv med bland annat björn, ren och älg. Denna resa innehåller massor av naturupplevelser men även en hel del kultur.

Resan går ner till det marina fjordlandskapet i Kenai fjord och upp till Denali nationalpark där Nordamerikas högsta berg ligger, vidare till Fairbanks. Från Fairbanks flyger vi tillbaka till Anchorage där vår resa slutar.


En mycket vacker tågresa  får man garanterat i Alaska.
Foto: Jody Overstreetr

 Resedatum (8500)
  2021:
I perioden 15 maj - 31 augusti
 Pris (SEK) per person:
 
Alla priser gäller för del i dubbelrum. Enkelrum mot förfrågan.

Avresa i perioden 15-22 maj:
Standard program: SEK 24 700
Uppgraderat program: SEK 28 100

Avresa i perioden 23 maj- 31 augusti:
Standard program: SEK 32 900
Uppgraderat program: SEK 36 800
 

 Priset inkluderar
  • Tågresa Anchorage-Seward-Anchorage, Anchorage-Talkeetna, Talkeetna-Denali och Denali-Fairbanks
Standard program på första våningen
Uppgraderat program i dome med panoramautsikt (rekommenderas)
• Busstur in i Denali nationalpark
• Boende 8 nätter på olika hotell.
Standardprogrammet 2-3 stjärnor
Uppgraderade programmet 3-4 stjärnor
• 6-timmars båttur till Kenai Fjords National Park med lunch (dag 3).
• 2-timmars Jetboat tur i Talkeetna (dag 4)
• Ca. 8 timmars busstur in i Denali National Park
• 3.5 timmars Fairbanks stadsrundtur
• 3 timmar med hjulångare flodbåt (dag 7)
• Alaska Airlines flyg Fairbanks till Anchorage (ekonomiklass)
• Skatter
 Priset inkluderar inte
  • Flyg till Alaska
• Måltider som inte är nämnda i programmet
• Transfers i Anchorage (möjlighet att använda hotell bussar för transfers)
• Res- och avbeställningsförsäkring.

Program
Dag 1 - Anchorage
Ni anländer till Anchorage och checkar in på hotellet. Finns tid över så rekommenderar vi en sightseeing, antingen med buss eller med de små flygplan som är så vanliga här i Alaska (ej inkluderat). Det finns många platser i Alaska som saknar vägar och där dessa flyg är det enda kommunikationsmedlet. På många platser så parkerar de boende sina flygplan på samma sätt som vi parkerar bilen.

Övernattning i standardprogram: Comfort Inn Ship Creek

Övernattning i uppgraderat program: Hilton Hotel

Dag 2 - Anchorage till Seward
Tidigt på morgonen tar du dig på egen hand till Anchorage tågstation och går ombord på på tåget till Seward som avgår kl. 06:45. Denna natursköna tågresa tar dig längs Cook viken med utsikt till de höga snöklädda Kenaibergen. Du ankommer Seward vid 11-tiden och tar dig själv till ditt boende. Resten av dagen till egen förfoga. Ett tips är att besöka Alaska SeaLife Center som ligger mitt i byn. Se länk www.alaskasealife.org

Övernattning i standardprogram: Seward Windsong Lodge

Övernattning i uppgraderat program: Harbor 360 Hotel

Dag 3 - Seward till Anchorage
Morgon avresa på en 6 timmars båtresa till den vackra Kenai Fjord Nationalpark. Här kan ni få syn på Späckhuggare, knölvalar, Stellers sjölejon, sälar, havsuttrar, lunnefåglar i en mycket vacker natur. Båtresan går förbi Alaska Aialik glaciären. En lätt lunch serveras ombord. Kenaifjordens marina nationalpark är en av de vackraste naturmiljöerna i Alaska.


En sjölejonshanne med sitt harem i Kanai Fjords
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

Foto: Rinie van Meurs

Efter båtturen tar du dig på egen hand till tågstationen. Tåget till Anchorage avgår kl. 18:00 och du är framme i Anchorage kl. 22:15. Transfer till hotell på egen hand.

Övernattning i standardprogram: Comfort Inn Ship Creek

Övernattning i uppgraderat program: Hilton Hotel

Dag 4 - Anchorage till Talkeetna
Transfer till tågstationen på egen hand och kl. 08:15 avgår tåget till Talkeetna. du färdas genom den natursköna Matanuska-Susitna dalen och vid 11 tiden kommer du till det lilla samhället Talkeetna, som ligger där tre floder möts. Den trevliga byn lockar musiker och konstnärer i en härlig bohemisk mix. Tidig eftermiddag blir det sen ca. 2 timmars jetbåtsafari med Talkeetna Queen till vildmarken. När du är framme blir det ca. 500 meters vandring till den autentiska jägarstugan med sina ursprungliga möbler sedan förr i tiden. Din guide visar obehandlade pälsar från det lokala området, demonstrerar fångstmetoder och berättar om alla vilda blommor och växter som växer i överflöd där. Längs floden finns det möjlighet beskåda de vithövdade havsörnarnas nest, beavers, och eventuellt även älg (moose) och björnar. Tillbaka till Talkeetna och resten av dagen till egen förfoga.

Övernattning i Talkeetna för både standard och uppgraderat program på Talkeetna Alaskan Lodge.

Dag 5 - Talkeetna to Denali National Park
Denna dag avgår tåget mot Denali National Park kl. 11:20. Det finns möjlighet till flygtur över Mt Denali på egen bekostnad (väderberoende). innan tåget avgår. kl. 15:40 anländer du Denali National Park som är en av USA:s vackraste och mest kända nationalpark och viltrikaste naturområdet i Alaska rymmer glaciärer, floder, fjällskogar, vulkaner, enorma slätter och också Nordamerikas högsta berg Mt Denali, som betyder ”Det Höga” och ståtar med sina 6168 m ö.h.
Transfer med hotell bussen till ditt boende och resten av dagen till egen förfogande.

Övernattning i standardprogram: Denali Bluffs Hotel

Övernattning i uppgraderat program: Grande Denali Lodge

Dag 6 - Denali National Park till Fairbanks
Tidig morgon (mellan 05:3 och 09:00), åker du med turbuss inom Denali Nationalpark. Det här är en tur som är på ca. 8 timmar och tar dig ca 9 mil in i parken. Håll utkik efter björn, älg och renar och försök få en vy över den magnifika Mt. Denali. En liten "snack box" är inkluderad på bussturen. Efter bussturens slut kl. 16:00 stiger du ombord på tåget till Fairbanks och är framme vid 20-tiden. Där väntar hotellbussen som tar dig till ditt hotell.

Övernattning för både standard och uppgraderat program på: River’s Edge Resort

Dag 7 - Fairbanks
Du startar dagen med en historisk tur i Fairbanks. Denna tur inkluderar ett besök till Museums of the north, Trans-Alaska pipeline, Morris Thompson kulturcenter och Pioneer Park. På eftermiddagen blir det en 3 timmars resa till Chena och Tanana floden med Alaskas enda autentiska hjulångare. Denna guidade båttur ger dig bakgrunden till områdets naturhistoria och ursprungsfolkens Athabascans kultur. Du kommer att se en jaktstuga, timmerhus och en flock av slädhundar som tävlar i deras mästerskapslopp. Ett stopp kommer att göras på den historiska platsen där Chenaindianernas by låg. Du får också lära dig om Alaskas ursprungsbefolknings jakt- och fisketeknik. Kvällen till eget förfogande.

Övernattning för både standard och uppgraderat program på: River’s Edge Resort

Dag 8 - Faribanks till Anchorage
Idag blir det transfer på egen hand till Fairbanks internationella flygplats och flyg till Anchorage där du också tar dig på egen hand till ditt hotell.
Resten av dagen till eget förfogande. Det finns flera affärer och restauranger inom promenadavstånd från ditt hotell. Ett mycket intressant museum att besöka är Anchorage Museum och Culture & heritage Centers. Se länkar:
www.anchoragemuseum.org
www.alaskanative.net

Övernattning i standardprogram: Comfort Inn Ship Creek

Övernattning i uppgraderat program: Hilton Hotel

Dag 9 - Hemresa
Nu är det dags att säga hejdå till denna fantastiska och natursköna del av jorden och ta sig till flygplatsen med hotellets transferbuss eller på egen hand.

Du har möjlighet att förlänga din vistelse med längre stopp på någon av de stoppen som ingår i programmet eller bara fler dagar i Anchorage i slutet av resan. Hör med oss vad det finns för.

 

Resevillkor
Läs resevillkoren här »

 

   
 


Klicka på bilderna för större version


 


Svartbjörn på antågande
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor


Foto: Kenai Fjords
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor


Vithövdad havsörn
Foto: MIkael Grönvik, Grönlandsresor


En bostad vid guldgruvan vid Crow Creek
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor


En skarv flyger förbi
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor