Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Ilulissat – ett äventyr vid Isfjorden

Ilulissat är Grönlands tredje största stad, bebodd med drygt 5000 människor och mer än 5000 slädhundar. Staden ligger vid norra halvklotets mest produktiva glaciär som mynnar ut i Ilulissats Isfjord, med isberg av alla storlekar och former.

Ilulissat Isfjord är med på Unescos världsarvslista sedan 2004. På denna resa får ni möjligheten att uppleva Grönlands fantastiska natur när den är som bäst, åka hundsläde och uppleva grönländsk kultur och tradition.

Ilulissat kombinerar bra boende med stora upplevelser mitt i den spännande arktiska naturen. Med Isfjorden som utgångspunkt finns det många arrangerade utflykter att välja bland: till fots, båt eller med helikopter.

Hotel Arctic har en av Grönlands bästa restauranger, och både hotellet och dess konferensfaciliteter är fyrstjärniga. Från hotellet finns en enastående utsikt över Discobukten, Isfjorden och Ilulissats stad.

Här följer en video om Hotel Arctic:
 

 Pris (SEK)
 

Kontakta oss för offert

 Priset inkluderar
  Vi skräddarsyr helt efter era önskemål.

Programförslag

Dag 1 Köpenhamn-Ilulissat
Avgång från Köpenhamn på förmiddagen kl 09.15 med ankomst till Kangerlussuaq kl 09.45. Tidsskillnaden är 4 timmar. Flyget går vidare från Kangerlussuaq kl 11.05 med ankomst till Ilulissat kl. 11.50.

Hotellet ligger ca 10 min från flygplatsen med bil. Efter in check lunch på hotellet. Sedan ett informationsmöte med den lokala guiden och en stadsvandring. lulissat (Jakobshavn) grundades 1741 och är idag Grönlands tredje största stad med runt 5000 invånare. På den här stadsvandringen berättar guiden om stadens historia, om den grönländska kulturen och om livet nu här idag 30 mil norr om polcirkeln. Vi besöker fiskarna i hamnen, försäljarna på "brättet" den lokala marknaden. Vi går igenom den gamla kolonidelen av staden och passerar förbi Knud Rasmussens födelsehem samt den gamla träkyrkan Zionskyrkan.

Kvällen avrundas med middag på Restaurang Ulo på Hotel Arctic, med utsikt över Diskobukten och Ilulissat isfjord.

Dag 2 Helikoptertur och båttur till Ilulissat isfjord
På förmiddagen en helikoptertur. En av de allra största attraktionerna på hela Grönland är utan tvivel isfjorden med glaciären Kangia där det produceras 20 miljoner ton isberg per dygn, året runt! Resultatet är de enorma isberg, som reser sig uppemot 100 meter över havsytan. Det är en fantastisk syn att se denna enorma mängd ismassa och enorma naturkrafter när glaciären rör sig framåt i den mycket snabba takten av 1 m i timmen! Att uppleva detta från en lågtflygande helikopter förstärker upplevelsen ytterligare. Vi landar på fjället vid Kangia - mitt i det fredade området, upptaget på UNESCO's världsarvslista. Här tar vi en halvtimmes paus för att njuta av sceneriet.

Lunch på Hotel Arctic.

På eftermiddagen en tur till Ilulissat isfjord. Båtturen tar ca 2,5 timmar.

Middag på Hotel Icefiord.

Dag 3 Båttur till Oqaatsut och isfjorden
Efter frukost en båttur norr ut till Oqaatsut. Under flera hundra år så har Oqaatsut (Rodebay på danska) varit ett tillhåll för holländska valfångare och även idag så jagas val här som dras upp på land för att styckas. Oqaatsut ligger ca 18 km norr om Ilulissat och har knappt 50 invånare, en skola, handelsbod, kyrka samt restaurangen H8 där ni äter lunch.

Turen tar ca 5-6 timmar.

Middag i Ilulissat på restaurang Mamartut. Känt för sitt spännande grönländska kök.

Dag 4 Vandring till Isfjorden och besök på en hundplats.
Under förmiddagen en vandring till den gamla boplatsen Sermermiut som ligger längs med isfjorden. På denna fantastiskt vackra plats har man bott de senaste 4000 åren. Turen tar ca 5-6 timmar och matsäck medtages på turen.

I anslutning till vandringen besöker ni en hundplats och får lära om den grönländska slädhunden.

Eftermiddagen tid till eget förfogande.

Kvällen avslutas med middag i Restaurang Ulo på Hotel Arctic.

Dag 5 Hemresa
Flyget från Ilulissat avgår kl 07.30 med ankomst till Kangerlussuaq kl 08.15. Direkt efter ankomst en 1,5 timmes myskoxsafari. Flyget går vidare kl 11.25 med ankomst till Köpenhamn kl 19.45.

Resevillkor
Läs resevillkoren här »

« Alla företagsresor