Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Vårhelg i Kangerlussuaq, 4 dagar

Kangerlussuaq ligger drygt 4 timmars flygresa från Köpenhamn och är med sina 600 invånare den enda befolkade platsen i Grönlands inland. Kangerlussuaq betyder ”den långa fjorden”. Fjorden ringlar sig 185 kilometer från kusten genom ett av Grönlands vackraste områden, bara 25 km från inlandsisen. Klimatet är stabilt med klar himmel den största delen av året. Du kommer att vistas nära den mäktiga inlandsisen och ser med stor sannolikhet myskoxe, och du kanske även möter ren, snöhare, ripa och polarräv.
Området passar utmärkt för vandring och att uppleva naturen och under vinter- och vårsäsongen kan man åka hundsläde. Orten var tidigare en amerikansk flygbas och är nu den centrala knytpunkten för Grönlands flygtrafik. Kangerlussuaq har ett rikt utbud av utflyktsmöjligheter, som myskoxsafari, hundsläde, öringsfiske och inte minst finns möjligheten att ta sig upp på inlandsisens kant, 660 meter över havets yta. I Kangerlussuaq finns mycket goda möjligheter till aktiviteter och utflykter året runt.
Hotel Kangerlussuaq har 70 rum med egen dusch/WC. Hotellet ligger i själva flygplatsbyggnaden. Hotellet har *** . Alla rum har TV, telefon och minibar.

 Pris (SEK)
 

Kontakta oss för offert
 

 Priset inkluderar
  Vi skräddarsyr helt efter era önskemål.
   

Program
Dag 1 Köpenhamn-Kangerlussuaq
Flyget går 09.15 från Köpenhamn och flygtiden till Kangerlussuaq är cirka 4,5 timmar och det är 4 timmars tidsskillnad (ankomst 09.55). Efter incheckning på hotellet äter vi lunch. Vi har ett möte med den lokala guiden som hälsar välkommen och ger en introduktion till Grönland. Efter guidens introduktion till Grönland åker vi på en myskoxsafari. Efter middagen finns det möjligheter att prova på det grönländska nattlivet.

Dag 2 Utflykter från Kangerlussuaq
Efter frukost gör vi en 4-timmars hundslädetur på Kangerlussuaq-fjorden och upp till Lake Ferguson. På turen serveras en lättare lunch. Efter hemkomst finns möjlighet att hyra snöskoter. Andra utflyktsmöjligheter är t ex grilltur till Inlandsisen eller en vandringstur till Sugar Loaf eller Granatberget. Dessa är inte inkluderade, se priser nedan.
Övernattning och middag på Hotel Kangerlussuaq

Dag 3 Biltur till Point 660
Efter frukost bilutflykt upp till inlandsisen. Turen tar cirka fyra timmar. Höjdpunkten är att komma upp på Inlandsisen, som ligger på 660 meters höjd över havsytan. Turen tar ca 4 timmar.
På kvällen har vi en avslutningsmiddag på Hotel Kangerlussuaq.

Dag 4 Hemresa
Hemresa. Avgång med flyg på förmiddagen kl. 11.10 och ankomst till Köpenhamn cirka 19.30.

Resevillkor
Läs resevillkoren här »

« Alla företagsresor