Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
 
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
 
       

 Svalbard

Kryssningar
 

2024 - Samtliga expeditioner med
M/S Ortelius i Arktis

Här har vi samlat alla turer med Ortelius som vi gör på Svalbard och Grönland under året. Vissa turer skiljer sig ganska mycket från varann så det är inte bara vilket datum man vill resa som har stor betydelse.
Läs mer »

2023 - Samtliga expeditioner med
M/S Plancius i Arktis

Här har vi samlat alla turer med Plancius som vi gör på Svalbard under året. Vissa turer skiljer sig ganska mycket från varann så det är inte bara vilket datum man vill resa som har stor betydelse.
Läs mer »
Foto: Elke Linder

2023 - Alla expeditioner med M/S Hondius i Arktis

Här har vi samlat samtliga turer vi erbjuder med den nybyggda och toppmoderna båten M/S Hondius till Arktis säsongen 2023. Hondius sjösattes 2019.
Läs mer »


2023 - Samtliga expeditioner till Arktis med M/S Sea Spirit

Sea Spirit är vårt bekvämaste expeditionsfartyg med endast sviter ombord. Dess inbyggda stabilisatorer dämpar effekten av vågorna så att överfarter i utsatta områden sker så lugnt det är möjligt.
Läs mer »

2023 - M/S Nordstjernens korta turer på Svalbard, 6 dagar

Upplev den vilda och vackra nordvästkusten av Spetsbergen med det ärevördiga M/S Nordstjernen. Vi tar oss in i flera vackra fjordar med spetsiga berg och kalvande glaciärer och hoppas nå till Valrossarnas ö Moffen. Vi besöker ställen som Longyearbyn, världens nordligaste by Ny-Ålesund, den vackra Magdalenafjorden m.m.
Läs mer »

Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor AB

2022 - Samtliga expeditioner med Rembrandt van Rijn i Arktis

På denna sida hittar ni en översikt över samtliga expeditioner med Rembrandt van Rijn.

Läs mer »


 

Landarrangemang
 


2022 - Upplev Svalbard med svensk färdledare - Grönlandsresors Alexandra Widl, 5 dagar (7900)

Följ med på en upplevelserik resa till Svalbard, 76 grader nord! På vår resa besöker vi bl.a. den mytomspunna spökstaden Pyramiden och upplever djurlivet vid Nordenskiöldglaciären. Vi guidas vi genom världens nordligaste. De som önskar, kan följa med på en lättare eller mer krävande vandringstur i fascinerande natur, besöka den ryska staden Barensburg också den mitt ute i vildmarken eller följa med på en spännande valrossafari. Som avslutning njuter vi av en stämningsfull vildmarkskväll tillsammans. Grönlandsresors egna färdledare är vår följeslagare på denna Svalbardresa!
Läs mer »

 

 


2023 - Äventyrsvecka på Svalbard med övernattning i Nordenskiöldsstugan (7400)

Följ med oss på ett unik äventyr till Nordenskiöldsglaciären! På den här turen kommer ni långt iväg från Longyearbyn in till Nordenskiöldstugan som ligger mitt i detta arktiska landskap. Stugan ligger framför den magnifika glaciärfronten. Utan vare sig rinnande vatten eller elektricitet så finner du Nordenskiöldstugan vara en äkta expeditionsstuga, men med bekväma moderna faciliteter. Med stugan som bas gör vi olika aktiviteter varje dag. Vi vandrar, paddlar och ger oss upp på glaciären.
Läs mer »

 

 


2022 - Kombinerad kajak- och kryssningsexpedition (7002)

Detta är en unik expedition där vi kombinerar en kryssningsexpedition med att paddla kajak och vandra i Svalbards vildmark! Vi får på detta sätt fördelen med kryssningsexpeditonen att komma till platser som annars inte är möjligt och friheten med att få röra oss fritt i detta vilda landskap mha kajaker. Vi sätter upp vårt läger på olika platser varje natt. Vi rör oss i ett landskap av glaciärer och klippiga berg och vi gör strandhugg med vandringar och kanske tittar in i någon gammal övergiven jaktstuga
Läs mer »

Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor AB

 


2022 - Kajakexpedition i Isfjorden (7003)

Följ med oss på en sex dagar långt paddeläventyr i den vackra Isfjorden på Svalbard. På sensommaren så går den här turen av stapeln då vi besöker flera intressanta ställen i Isfjorden på Spetsbergen. Vi ser kulturminnen från Svalbards mångfaldiga gruv- och jakthistoria och vi upplever en fantastisk natur. Vi bestämmer själva hur långt vi paddlar från dag till dag och varje dag blir en ny liten expedition.
Läs mer »


2023 - Hundspannsäventyr på Svalbard, 3 dagar (7000)

Bli ett med den arktiska naturen och kör ditt eget hundspann genom vida dalar och över snötäckta glaciärer. Ett äventyr där du sover i den nya och välutrustade Spitsbergen Expedition Lodge och upplever autentisk vildmark, stillhet och ett unikt samspel med hundar som för dina tankar långt från civilisationens hektiska vardag.
Läs mer »


2023 - Snöskotersafari på Spetsbergens östkust (chans få se isbjörn), 2-3 dagar (7006)

Inom loppet av två eller tre händelserika dagar bjuder denna äventyrliga snöskoterexpedition på en kompakt Svalbardsupplevelse där du får prova på känslan att få vara helt ensam ute i vildmarken i detta isbjörnsland. Vi tar oss fram över glaciärer och berg, genom smala dalgångar och över frusna fjordar ända fram till östkusten. Ett landskap i blått och vitt, en uppsprucken glaciär - det arktiska landskapet är obeskrivligt vackert!
På tredagarsexpeditionen besöker vi även den intrycksfulla spökstaden Pyramiden.

Läs mer »


 
   
 
 
   
 

 

 
   
 


Landarrangemang

Utflykter(Foton: Spitsbergen Travel)