Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
 
     

 Island

Island är ett land med skarpa kontraster. Här finns den största glaciären i Europa samt några av världens mest aktiva vulkaner och varma naturkällor att bada i.

Tack vare läget har sommaren solljus nästan dygnet runt i kontrast till korta vinterdagar med fascinerande norrsken som dansar över himlavalvet. Vintrarna är relativt milda på Island och därför är landet idealiskt att besöka både vinter och sommar.

Här nedan följer exempel på paketresor som vi kan erbjuda. Hittar ni inget som passar så skräddarsyr vi er vistelse på Island så att det passar just era önskemål. Vår Islänning Disa hjälper gärna till!

"Funderar du på att åka till Island? Då är du varmt välkommen att kontakta mig på Grönlandsresor. Jag är islänning och har bott där större delen av mitt liv. Med 30 år inom resebransen känner jag väl till Islands både mer och mindre kända smultronställen. Tillsammans hittar vi den resa  som passar dig bäst! Förutom de färdiga paketen finns det oändliga möjligheter till skräddarsydda resor både för individuella resenärer och grupper. Tveka inte att höra av dig!

Disa Johannsdottir"

För mer information skicka e-post till info@gronlandsresor.se.


2019 - Eld & Is - Island & Grönland, 9 dagar (4800)

Ny tur för 2019! Kontrasterna mellan Island och Grönland är verkligen stora. På Island ligger urkraften i jordens inre där vulkaner har format landskapet och gör det än i dag. På Grönland är det istället den enorma inlandsisen som täcker 85% av landet och producerar enorma isberg av ofantliga storlekar.
Läs mer »2019 - Islands höjdpunkter - Island runt på 8 dagar (5650)

Detta är den klassiska resan Island runt där du får uppleva landets mest kända platser och får inblick i historia och geografi på samma gång. Vi ser oräkneliga vattenfall, fiskebyar, fågelparadiset i Mývatn, Europas största glaciär, glaciärlaguner, museer, älvar, geotermiska områden med varma källor. Sist men inte minst besöker vi Gullfoss och Geysir. Möjlighet till valsafari,
ridturer bad i Blå Lagunen mm för den som önskar.
Läs mer »


2019 - Seniorresa - Land & Saga, 5 dagar (5917)

En 5 dagars resa som visar dig alla olika sidor av Island med rykande varma källor, mäktiga vattenfall, svarta lavafält och omgivningar som knappast förändrats sedan vikingatiden. Vi besöker historiska platser och sevärdheter som gör Island till ett exotiskt och annorlunda resmål. Egen tid för egen förfoga där du kan göra det du önskar dig finns också med i programmet.
Läs mer »


2019 - Vandring - Laugavegur och Fimmvörduhals, 6 dagar (5200)

Den här turen tar oss till det mest populära vandringsområdet på Island, känt över hela världen för de fantastiska vyerna från vandringslederna. Här vandrar vi från Landmannalaugar till Fimmvörduhalsvulkanen via Thorsmörk. Vi har endast med oss dagspackning på turen, bagaget transporteras åt oss mellan övernatniningsplatserna.
Läs mer »


2019 - Mitt Island (sommar), 8 dagar (5800)

Mitt Island är en härlig veckoresa till Island där vi har vår bas i huvudstaden Reykjavik och gör guidade utflykter till den spektakulära isländska naturen.
Läs mer »

2019 - Kajaktur - Naturupplevelser på nordvästra Island, 7 dagar (5120)

Finns det något bättre än att få paddla bland vackra öar och fjordar med ett rikt djur och fågelliv? Isafjardardjup och Jokulfirdir (glaciärfjorden), fjordarna på Islands nordvästra hörn, är ett perfekt ställe för paddlare av olika nivåer som vill paddla i vildmarken men ändå inte vara långt från civilisationen. Vi kommer att slå läger på vackra platser och övernatta i bekväma tält.
Läs mer »


2019 - Super-jeepäventyr på Island, 3 dagar  (5600)

Med super-jeep, som är så karaktäristiskt för Island, tar vi oss runt på ett äventyr där vi kommer till platser som man inte når på de vanliga bussresorna.
Läs mer »

rad

2019 - Bilpaket - Island runt, 8 dagar  (5910)

Res Island runt på egen hand i hyrbil. Det är ett härligt sätt att uppleva landets varierade natur och vackra sevärdheter i sin egen takt. Denna hyrbilsresa är åtta dagar, och under den tiden hinner du köra runt hela ön. På vägen upplever du till exempel Geysir-området, Akureyri och nordlandet och de spektakulära östfjordarna. Resan börjar och slutar i Reykjavik.
Läs mer »

 

 

Kryssningar

 


2019 - M/S Spitsbergens alla expeditioner i Arktis

På denna sida finns alla kryssningsexpeditioner som M/S Spitsbergen gör under sommaren 2019 i Arktis.

M/S Spitsbergen gör på vinterhalvåret de klassiska turerna längs Norges kust.
Läs mer »


2019 - Samtliga expeditioner till Arktis med M/S Sea Spirit

Sea Spirit är vårt bekvämaste expeditionsfartyg med endast sviter ombord. Dess inbyggda stabilisatorer dämpar effekten av vågorna så att överfarter i utsatta områden sker så lugnt det är möjligt.
Läs mer »

2019- M/S Frams alla expeditioner i Arktis

På denna sida finns alla kryssningsexpeditioner med M/S Fram i Arktis.

M/S Fram gör turer i  Grönland (där hon kommer hela vägen upp till Thule) samt längs ostkusten på Kanada (Newfoundland, Baffinön och Labrador) och delar av Nordvästpassagen.
Läs mer »


 
   
 

 

 

   
 


Kryssningar

Utflykter